Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołotanie i kłucie serca, duszności przy paleniu papierosów

Gość Ala

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 17 lat, nie prowadze zbyt zdrowego trybu zycia pale papierosy czasami cos wiecej. od ostatnich kilku dni zauwazylam ze moje serce bije niepokojąco mocno, do tego nie zawsze moge wziasc gleboki oddech. Czasami tez odczowam silne klucie w okolicach serca. Czasami odczowam tez dosyc znaczne zawroty glowy. Ostatniego wieczoru zauwazylam nawet jak bardzo widac ruch mojego serca po mojej klatce piersiowej strasznie sie tego przestraszylam, bo nigdy nie widzialam zeby moja piers poruszala sie az tak widocznie i mocno pod wplywem bicia serca? Czy to moze byc cos powazniejszego czy kwestia wieku, nie wiem jakiegos dorastania czy cos takiego? Czy moze to byc spowodowane paleniem marihuany lub papierosow? Albo thiocodinem ktory ostatnio zazywalam w nieco wiekszej dawce?
Gość painofsoul
to wszystko moze byc przyczyna złego samopoczucia. i stres i marycha i thiocodin. posiada on kodeine przyspieszającą tętno co zatem niesie bicie serca. w każdym razie nic dobrego, radze sie przestawic na spokojniejszy tryb życia, nie jestes sama naprawde wiele ludzi ma takie problemy :)
Hej, mam 13 lat i dosłownie to samo... tylko że nie palę ale czasem zdarza mi się coś wypić(ale żadko i nie dużo)^^ też nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje i bardzo bym prosiła, gdyby ktoś coś wiedział, o jakieś info mój adres--* monte5@op.pl Wczoraj zrobiłam badania i krwi i moczu i w krwi albo było czegoś nadmiar, albo niedobór (choć norma też była;)) po kilku wizytach u lekarza jak się czegoś dowiem postaram się dać znać ;)