Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nawrót natręctw po odwyku po uzależnieniu od leków na nerwicę

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tu nowa i postanowiłam poruszyc problem natręctw.choruję od 15 lat na nerwicę, brałam wszystkie mozliwe leki aż się uzalezniła.jestem po odwyku od clonazepamu i teraz ponownie wróciły okropne natręctwa.chodzę do psychologa ale to jest tylko raz w tygodniu.na codzień musze radzic sobie z ta podstępna *koleżanką*.prosze napiszcie jak sobie radzić z natrętnymi myslami i rozmowa ze soba non sto.istny koszmar i do tego te poczucie że *ja to nie ja*.piszcie proszę
Zależy jakie to natręctwa. Ja swoje zwalczam wyciszeniem. Jak narazie najczęściej zaskakuję w miarę szybko. Do lulanka puszczam sobie techniki relaksacyjne Schutza i Jacobsena, rano i wieczorkiem prysznicek, ćwiczenia fizyczne żeby nieco nerwy zmordować i jakieś tam ziołowe na nerwy czasami. Brałem Chlorprotixen ale po pewnym czasie zaczął robić więcej złego niż dobrego i go odstawiłem. Asertinu wogóle nie wziąłem. Sam walcze.
nie znam tych metod ale jak mozesz to proszę napisz cos o nich.ja powiem swoja metodę walki z tym swinstwem.jezeli dopada natłok mysli natretnych zwyczajnie wstrzymuję mysli wtedy dopada mnie uczucie ze ja to nie ja-okropne uczucie.Ale ja sie nie poddaje bo wiem ze to część należąca do nerwicy .Jak wstrzymuję atak mysli to dopada mnie lęk a wtedyw środku sobię powtarzam starajac sie w to wierzyć *nie biję sie ciebie, jesteś taki malutki lęku*i po paru razach lęk się wycofuje z czego jestem zadowolona.moze tez ta metoda moze Wam pomoze.piszcie też o Waszych sposobach.przeciez kazda metoda jest dobre skora ma pomóc:)