Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie głowy, twarzy, osłabienie i niechęć

karolinaswatka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam prośbę może ktoś potrafi mi powiedzieć czy to nerwica. Od pewnego czasu odczuwam dziwne uczucie w głowie coś jakby dretwienie co za tym idzie ogólne osłabienie i wrażenie jakbym miała zemdleć..Wcześniej podobny problem miałam kiedy miałam problemy z uszami(korek w uchu)ale teraz uszy mam już wyczyszczone. Chciałam jeszcze dodać, że jestem osobą dość nerwową ale nigdy nie miałam takich objawów jak teraz:( Czy może mi ktoś pomóc? Może macie podobne problemy i wiecie jak sobie z nimi poradzi? Bardzo proszę o pomoc już nie wiem co robić i co myśleć:/
Mam te same objawy i nie mam pojęcia co to może być, ale to mrowienie z tyłu jest tak silne, że nie mogę się na niczym skupić, wszystkie niewyjaśnione objawy zawsze przypisuje się nerwicy, co nie zmienia faktu, że może ona przybierać rzeczywiście nietypowe formy, jeśli czegokolwiek się dowiesz na ten temat to napisz, bo nie mogę znaleźć żadnej wiarygodnej informacji w internecie. Pozdrawiam i życzę ustąpienia objawów.
ja mam to samo i wiele innych objawow ktore moga wskazywac na nerwice( zawroty glowy, sztywny kark, bole glowy na ktore nie dzialaja leki przeciwbolowe, jestem wrazliwy na dzwiek, widze w dziwny sposob). obecnie jestem na etapie wykluczenia wszystkich mozliwych fizycznych dolegliwosci, wkrtoce ide na tomografie. kilka razy wzywalem pogotowie bo myslalem ze naprawde cos zlego dzieje sie w mojej glowie, rece mi zdretwialy i je wykrecilo, zrobili ekg, zbadali krew i wszystko ok, wytlumaczyli ze to co mi sie stalo to atak paniki i zapytali czy zyje w stresie. osobiscie nie uwazam zebym mial mocno stresujace zycie, nie brakuje mi pieniedzy, mam dobra prace. zaczelo mi sie sypac 3 miesiace temu, najpierw wrazenie ze zaraz zemdleje, potem doszly dziwne zawroty glowy i uczucie odurzenia, jak po narkotyku. sklaniam sie ku mysleniu ze to nerwica ale rozsadek podpowiada mi ze musze zrobic pelna diagnostyke.
Wydaje mi sie ze mam podobne objawy jak karolinaswatka i Ewel, a mianowicie: -* prawa, tylnia czesc mojej glowy jest zdretwiala, uczucie mrowienia na calej odretwialej plaszczynie, poprzedzone bolem glowy powodujacy wrazenie odrebnosci mozgu od czaszki, i wrazenia ze kazdy ruch powoduje uderzenie mozgu o scianki glowy, pomimo tabletek przecibolowych nie udalo mi sie o tym dziwnych doznaniach zapomniec; -* bede jeszcze szukac w internecie, w sumie z ulga bym przyjela widomosc, ze to nerwobole tylko :)