Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej, brak chęci do życia, bezsenność i otępienie a nerwica

mandrax2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Nie będę się rozpisywał od kiedy to się zaczęło - ponieważ sam nie pamiętam. Przejdę może od razu do tego co mi dolega, więc: * uzależnienie od komputera - dokładniej - monotonne sprawdzanie tych samych stron * ból w klatce piersiowej również kręgosłupa * brak chęci do zrobienia czegokolwiek * nie odczuwam szczęścia, współczucia, ogólnie brak radości z życia * porażenie nerwu strzałkowego - już wyleczone * problemy ze snem * więcej czasu spędzam w domu ponieważ nie chce mi się nigdzie jechać czy też iść * ogólne otępienie Czy to jest nerwica ? jeśli tak to do jakiego lekarza pierw mam się zgłosić ? pediatry ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.
Na początku też miałem takie objawy. Nie chcę cię straszyć, ale jeśli natychmiast nie weźmiesz się za siebie dopadnie cię nerwica. Uwierz mi, że to jest straszliwa choroba, z której wyjść jest bardzo ciężko. W dodatku dotychczas zdrowe narządy głównie serce zaczynają wariować. Mam na myśli szybki puls. Około 90, z którym nie mogę sobie poradzić od dwóch miesięcy. Masz od dziś aktywnie spędzać czas. Biegać, jeździć na rowerze - najlepiej z kolegami. Spotykaj się poza szkołą z ludźmi. Ciesz się życiem. I przede wszystkim daj sobie spokój z komputerem. Przynajmniej na tydzień.
Czasami kiedy się zdenerwuję zaczynam jakby cała drżeć od środka jeśli można to tak nazwać a w końcu po prostu się trząść trudno jest mi się wtedy uspokoić. Czasami muszę sięgnąć po Nervomix czy inny ziołowy lek. Na szczęście nie jest to bardzo częste ale boję się czy to nie nerwica. Czy to mogą być jej poczatki?
Komputer potrafi paskudnie poprzestawiać cały nasz świat. Zalezy czy jesteśmy ludźmi podatnymi na wirtualną rzeczywistość i świat *kontrolowany*. Wtedy powolutku wycofujemy się z tego realnego. A powrócić baaardzo ciężko. Przerabiałem i przerabiam nadal to. Komputer odstaw i co najwyżej wykorzystuj krótko-informacyjnie. Broń boże jakieś gry itd. wciągające bo odpływ jak nic. Podstawa to psychoterapia i ludzie. Jeszcze raz ludzie. Normalne kontakty, rzyczliwość, przyjaźń, bycie potrzebnym i chcianym. Trzeba walczyć o to. Ponad wszystko. Nerwica i problemy psychiczne to jakby stwarzanie samemu sobie niestety innego wymiaru życia i egzystencji. Jest on niewidoczną *nakładką* normalnego życia i wydaje się nam nierealny. Ale jest. I właśnie tą nakładkę trzeba usunąć aby normalnie funkcjonować. Da się. Podstawa to nastawienie i nie poddawanie się. pozdro.