Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból w klatce piersiowej i kłucie przy wdechu a stres

Daniel00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie wiem czy były już takie tematy czy nie ale jestem tu pierwszy raz więc prosze o wyrozumiałość . Wczoraj ok. 19 grałem w tenisa . Trenuje ten sport od kilku lat . W pewnym momencie zaczął bolec mnie mięsień z lewej strony kręgosłupa. Już raz miałem z nim problemy więc uznałem że odnowiła mi się kontuzja i postanowiłem zaprzestać gry . Gdy wracałem do domu nagle ból z mięśnia zniknął i pojawił się straszny ból w klatce piersiowej w okolicach serca i barku po lewej stronie . Jakby mi słoń stanął na serce i strasznie mnie kuło przy wdechu . Musiałem oddychać płytko i szybko bo się strasznie dusiłem . W nocy nie mogłem w obóle spać na boku . Najlepiej mi było w pozycji siedzącej . Trzyma mnie to do teraz tylko jest troszkę lepiej ale ciągle ledwo oddycham . Pierwszy raz mi to się zdarzyło i nie wiem co to jest Mam 15 lat przed chwila mierzyłem ciśnienie i mam 112/58 i 68 uderzeń serca nie byłem zmęczony grą i nie grałem długo a nawet grałem bardzo krótko . Prowadze jednak bardzo stresowy tryb życia Czy mógłby mi ktos doradzić co mam zrobic i od czego to się wzięło ?
Jedno jest pewne. Ból nie pochodzi od serca, bo ciśnienie jest nawet lekko zbyt niskie. Tętno jak najbardziej prawidłowe. Gdyby było coś nie tak z sercem to ciśnienie byłoby znacznie wyższe. Ból w klatce piersiowej może mieć wiele przyczyn. Poszukaj w google. Moim zdaniem to najprawdopodobniej nerwoból. Nie przejmuj się tym, zapomnij o tym i zbagatelizuj to. Chyba, że ból będzie przychodził codziennie. Wtedy trzeba będzie pójść do lekarza na badania.
Witam, najlepiej idz do lekarza. Opisywane przez ciebie dolegliwości mogą towarzyszyć zarówno zawałowi serca jak i np. pęknięciu pęcherzyka płucnego ( zdarza się to młodym osobą podczas wysiłku fizycznego i jest nie grożne ale towarzyszy mu potworny ból). Najlepiej idz do lekarza wykona ci podstawowe badania: morfologia, ekg, rtg klatki piersiowej.~ Opisywane przez ciebie objawy nie pasują do nerwobólu. Prawidłowe ciśnienie i tętno nie oznacza że z sercem jest wszystko ok !!!!!!! Lepiej nie ignorować takich objawów nawet jeśli zdarzyły się tylko raz. Pozdrawiam
Witam, wczoraj też miałem taki przypadek straszny ból w klatce piersiowej z lewej strony trzymało z godzine póżniej troche odpuściło i znowu złapał mnie ból .Ból straszny nie mogłem zrobić ani oddechu ani wydechu wieczorem odpuściło W nocy trzęsła mnie febra a póżniej oblały mnie zimne poty cały byłem mokry Co to mogło być??