Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki puls w stanie spoczynku

Gość dawid

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 40 lat i choruje na nadciśnienie tętnicze zażywam lek AMLOZAK .Ciśnienie mam w normie 130/80 a puls mój wynosi od 90 w stanie spoczynku a przy wisiłku nawet osiąga 110 co mam z tym fantem zrobić ?? proszę o szybką odpowiedź !!!!!!! Czy ten puls może taki byc
Gość nerw lisciowy
Podczas wysiłku i zaraz po nim Twój puls może siegać nawet 200 uderzeń/min - w zależnosci od tegoż wysiłku intensywności. Podobnie że rzecz się ma podczas silnych przeżyć emocjonalnych. Np. mniejszą reakcję serca wywołują proste i lekkie czynnosci domowe, wiekszą jakiś duży wysiłek np wbiegnięcie spirintem po schodach na 5 pietro lub np seks ;) Puls w stanie spoczynku, prawidłowy moze wahać sie miedzy 50 a 100 uderzeń na minutę. Pytam wiec - w czym problem?
WItam,jeśli macie podejrzenia co do swojego serca idźcie do kardiologa.Bo z tym nie ma żartów,forum tu nic nie pomoże...Ja mam dobry puls 75-76 (ciśnienie bajkowe 135/77) w spoczynku ćwiczę boks,nie wiem ile osiąga uderzeń/min moje serce podczas treningu. Dawid puls i ciśnienie masz dobre ;-) Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
heh piszecie ze puls 70-90 w spoczynku jest w normie.to jest nie prawda! prawidlowy ksiazkowy puls jest 62-72 jestem w szkole medycznej(ratownik medyczny) wiec wiem,jakis czas temu mialem puls w granicach 80-100 a cisnienie od 130/80 do 160/80 to bylo na tle nerwowym ale lekarz od razu mi dal na badania do kardiologa bo w tym wieku(23 lata mam) te wartosci sa za duze i nie moga takie byc.u kardiologa wszystkie badania zrobilem jakie sa mozliwe i nic nie wykazalo ale te wartosci byly nadal puls i cisnienie wiec przepisal mi bisocard 5mg i biore go do tej pory i puls mam od 55-70.

Myślę że taki puls to nic wielkiego w spoczynku. Ja miałam podobny problem, szybkie bicie serca tak średnio 85 +- więcej lub mniej. Byłam u kardiologa stwierdziła ona że puls mam trochę za szybki ale to nic takiego. Niektórzy ludzie tak mają. Mi powiedziała że szczególnie kobiety w młodym wieku mogą tak mieć a ja mam 23 lata. Powiedziała też że ciśnienie mam ok więc ona nie widzi podstaw żeby dawać mi jakieś tabletki na obniżenie pulsu bo jak mi da to i ciśnienie spadnie a wtedy * odechce mi się żyć* kazała mi łykać magnez i potas( miałam w granicach normy) i teraz serce bije o wiele wolniej. Znaczy w normie ale już tak nie odczuwam serca w klatce ani tak szybko nie bije no chyba że pow wysiłku. Także może spróbuj z magnezem i potasem. Jeżeli chodzi o puls w czasie wysiłku to dopiero przy 140 spalasz tłuszcz, ja podczas biegania miałam nawet 160(sprint) także wysoki puls przy wysiłku to normalne

Bardzo sobie lekceważycie ten wysoki puls. Mój teściu mial puls ponad 100 lezac w łóżku, bardzo mnie to zastanawiało, ale nie wiedziałam co z tym zrobić. Po paru miesiącach zmarł. Dopiero niedawno przeczytałam, że zbyt wysoki puls to zwiększone ryzyko zawału serca, wiec ja bym przestrzegała i proponowała isc do lekarza, *dobrego* lekarza.

Witam, Mam 32 lata, od kilku dni mam zawroty glowy I jakby uczucie ze momentami nie wiem gdzie sie znajduje (tak jakby blednik zle dzialal), do tego caly czas mam zatkane uczy I na okraglo piszaczy mi w uszach. pobolewa mnie serce, ale czasami tylko. Cisnienie mam w normie 100/ 60 (jestem niskocisnieniowcem ale nie biore lekow, bo lekarze stwierdzili ze jestem za mloda I wszystko sie unormuje). niestety niepokoi mnie puls ktory bardzo sie waha w ciagu dnia (55-145). Mieszkam za granica I wydaje mi sie ze lekarze lekcewaza moje objawy. Rok temu bylam w polsce u kardiologa, mialam usg serca, wysilkowe I badania krwi. Wszystko bylo w normie. Czy w ciagu roku mogloby sie cos zmienic? Tutejsi lekarze twierdza ze mam migreny I to dlatego tak sie dzieje (bo niedawno zaczemy mi sie straszne bole glowy). Poradzcie czo robic. dzieki