Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból serca i szyi przy bieganiu

Gość minion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Po chwili gdy biegam czuje bol z lewej strony klatki piersiowej i posrodku szyi. Nigdy takiego czegos nie mialem, nie mam tego przy innym rodzaju wysilkow tylko gdy biegam, podskakuje.Nieco ponad polroku temu mialem badania ekg i wszystko bylo ok. W dodatku pragne podkreslic ze zaczelo sie to (trenuje sztuki walki) po jednym treningu gdzie byly symulacje uderzen i jedna z nich bylo uderzenie w szyje w miejsce mniej wiecej nad zebrami(chyba to jest tchawica) jednak byly to bardzo slabe uderzenia ale jednak dalo sie oddczuc. I czy to moglo spowodowac takie cos? i jak tak to co z tym zrobic do lekerza czy poprostu samo przejdzie z czesem? pozdrawiam
Witam, powinieneś zgłosić się do lekarza. Nie należy ignorować takich objawów. Prawidłowy wynik ekg nie świadczy o tym, że z sercem jest wszystko ok!!! Lekarz powinien powtórzyć ci ekg, zlecić morfologie, próbę wysiłkową, echo serca. Objawy takie mogą towarzyszyć innym chorobą np: chorobie refluksowej żołądka, dlatego nie czekaj aż samo przejdzie. pozdrawiam
Generalnie wszystko juz jest ok nie bylem u lekarza. Mialem robione takie badania nie wiem czy wszystkie ale 2 tygodnie chodzilem na rozne badania i bylo wszystko ok. Teraz troche czytalem i wydaje mi sie ze to moglo byc ze stresu tez bo bol byl czasem bez wysilku koniec roku i ogolnie mialem pewne problemy w rodzienie. Dzieki za pomoc. Skoro objawy ustapily myslisz zeby dalej cos z tym robic jezeli to nie wroci? pozdrawiam.
Ja w 2006r miałem podobny objaw. Grałem z synem w piłkę i po powrocie do domu poczułem ból z lewej strony klatki piersiowej oraz ciśnienie miałem 220/120. Skontaktowałem sie z lekarzem i po badaniach zostałem w szpitalu. Przeszedłem kardiowersję potem leczenie nadciśnienia. Od marca tego roku przeszedłem 2 kardiowersje i w końcu w czerwcu wszczepiono mi rozrusznik. Nie wiem u Ciebie dodatkowo jest ból szyi więc może to jakaś inna przyczyna ale ja ból w klatce miałem wtedy pierwszy raz a również uprawiałem sporty siłowe i nigdy wcześniej nie miałem problemów. Wracaj do zdrowia ale go nie lekceważ
U mnie jest wszystko ok z cisnieniem i tetnem. Generalnie mi sie wydaje ze to bylo z nerwow. Ten bol w szyi byl taki bardziej dziwny nie do konca to byl bol a moze stres z wiazany z bolem z lewej strony. Jezeli znowu bede cos takiego mial zwroce sie do lekarze.