Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, wysoki puls i ciśnienie, ropa w gardle a zapalenie mięśnia sercowego

Gość nowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Odczuwam ostanio osłabienie, nie moge wytrzymac w pracy na nogach 8 h. Wczesniej zdarzał mi sie wysoki puls ponad 100 bez przyczyny, ostanio mam podwyższone ciśnienie nieraz dochodzi do 140/80 zazwyczaj miałem 120/60. Laryngolog powiedział ze spływa mi ropa po scianie gardła zapisał antybiotyk, miewam nieraz bole w okolicy serca i jakby nierówne bicie, szarpnięcia. Miałem robione Echo ,badanie krwi - wyszło ze za mało potasu który uzupełniłem i jest w normie.Nieraz robi mi sie słabo jak bym miał pasc i odrazu serce przyspiesza. Nie wiem od kiedy słpywa mi ta ropa bo tego nie odczuwałem czy to mogło poważnie uszkodzic serce??
mam to samo ... tylko ze mam 17 lat .. a wszystko zaczeło sie 3 miesiące temu.. na początku byłem odwodniony .. suchosc w ustach itp ... od 2 miechów czestoskurcz komorwy serca .... mam problem z oddychaniem .. lekarz mi przepisał tabletki na serce magnez + wit B6 ... po nich czułech sie lepiej .... niekiedy mam takie cos że wiruje mi się w głowie .. serce mi przyspiesza ... ale po 3 4 minutach jak sie uspokoje i wezne pare głębokich oddechów wszystko robi sie normalnie .... jestem także na diecie .. nie pije nie pale ... nie jem chipsów (w których jest wydzelina trująca) ... ;/ nie wiem co robic w tym momencie ... pochodze z małego miasteczka tam się czeka na wizyte u lekarza od przyczyn sercowcyh pare tyg ;/ ...
Miałem rownież takie obiawy, wysztko to co opisujecie w 99% wynika ze stresu, również miałem podobne obiawy. Przede wszystkim powinniście udać się do gastrologa, prawdopodobnie macie refluks żołądka, który niestety w 99,9% wynika ze stresu. Polecam również wyzytę u psychologa nie zaszkodzi a na pewno pomoże i uspokoi skołatane nerwy...

Na początku uczucie dużej suchości w gardle potem jak by coś stało w gardle,bez możliwości odkrztuszenia następnie chrypa.Wizyta u laryngologa-opuszczona nagłośnia.Przepisano płukanki i inne medykamenty.Pojawiała się zgaga zwłaszcza w nocy która mnie wybudzała ze snu.tak działo się od czerwca.po płukankach uczucie *czegoś w przełyku ustąpiło,chrypa czasami jest.Zgaga ustąpiła po tym jak na noc 2x wziąłem manti.Teraz pojawił się nocny bezzdech i wybudzanie się w nocy oraz przyspieszone bicie serca co oczywiście wpływało na komfort życia w dzień.Zauważyłem też dziwne kołatanie serca w dzień osłabienie ,płytki oddech,brak siły.Byłem u lekarza ogólnego zrobiono EKG-czekam na wynik,oraz prześwietlenie klatki piersiowej. Obecnie na noc ekstraspazmina wysypiam się w miarę ale te skoki ciśnienia... Raz po przebudzeniu 70/120 przy64/min a raz 138/78 90/min. No dziwne uczucie w piersi nie uciążliwe...Czy ktoś coś powie mądrego..