Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo szybkie tętno, drżenie rąk i ciężki oddech

Gość jacas

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mroweczka80
ja mam w spocxzynku puls 60-80. gdy dgzies wychodze puls mi skacze , wariuje a nawet szerce mi sie szarpie, lopocze, kopie itp itd To jest straszne. Dostalam pierw Isoptin od kardiologa ale internista stwierdzilz e gdybym go brala wyladowalabym w szpitalu wiec dal mi Bisocard. Jednak moim problemem jest to ze mam bardzio niskie cisnienie bo ok 90/60 czasem nawet mniej. Wzielam raz bisocard i na tym skonczylam bo myslalamz e zemdleje ale rpzynajmniej juz kolatan nie odczuwalam. Nie wiem kompletnie cot eraz mam robic. Te leki mnie wykoncza i kolatania. Czy ktos wie czy propanolol obniza tez cisnienie?. Zaniuedlugo bede sie stresowac dzien w dzien dlatego wtedy bede mogla brac to dziennie bo rpzy stresie podwyzsza mi sie znacznie cisnienie. Jestem zalamana:((((( Prosze o pomoc
Gość kardiologiczny
** Ja mam w spocxzynku puls 60-80. ... Wzielam raz bisocard i na tym skonczylam bo myslalamz e zemdleje ale rpzynajmniej juz kolatan nie odczuwalam. Nie wiem kompletnie cot eraz mam robic. ** Cha cha. LOL Jak czytam takie idiotki, to mnie skręca ze śmiechu. Po co ci kretynko bisocard skoro masz taki rewelacyjny twoim zdaniem i w normnie puls w spoczynku 80 na minutę ??? Toż to dopiero konowały z tych lekarzy, że ci przepisują lek na obniżenie akcji serca który nota bene miał pierwotne zastosowanie właśnie na obniżenie ciśnienia krwi i to przy twoim niskim ciśnieniu !!! Skoro masz taki rewelacyjny puls to powinni ci przepisać szkalnkę wody ;) najlepiej zimnej na twoją małą płaską główkę ;) Bierz bisokard jak dropsy - wtedy gdy cie najdzie ochota to dopiero ci sie zdrowie poprawi ;) Przynajmniej na tym forum będzie o jedną trolującą idiotkę mniej ;)
A ja traktuję Kardiologicznego z szacunkiem jako, że jest osobą doświadczoną. Powiedz mi Kardiologiczny czy skolioza właśnie odcinka piersiowego może powodować przyspieszenie pulsu i ciśnienia krwi? Jakie ty masz ciśnienie po zawale przed braniem lekarstw, a jakie po braniu lekarstw? Nie wiem co robić, bo teraz nie mam już drastycznych problemów z wysokim pulsem, ale za to mam podwyższone ciśnienie. Bardzo często 127/80 a czasami nawet 135/85. Czy to jest konsekwencja tego wysokiego pulsu, który miałem w czasie roku szkolnego w szkole? Te dolegliwości ze strony układu krwionośnego w wieku 19 lat są niepokojące.
Teraz już wiem, ze mam dobre ciśnienie. Minęło sporo czasu i objawy ośmielę się powiedzieć minęły. Ciśnienie wróciło do poziomu 120/75. Puls w granicach 65-75 i brak bólów w klatce piersiowej. Nie mam też żadnych kłóć...no może sporadycznie raz na 2-3 dni i lekkie, że nawet nie przyciągają mojej uwagi. Ośmielę się powiedzieć, że wracam do zdrowia, a przecież mam jeszcze 1,5 miesiąca wakacji. Boję się tylko i często przed snem o tym myślę, że po wakacjach to powróci. Jak powinienem zmienić swój charakter, co powinienem robić, aby to nie wróciło?
*anni* Powiedz mi jak się czujesz przy tym pulsie? U mnie przy już przy pulsie 100 pojawia się silny ból za mostkiem taki, ze nie mogę przestać o tym myśleć. To przychodzi jakoś samo w sytuacjach, w których kiedyś nic się nie działo. Błagam o rady jak żyć, co robić, by tego w przyszłości uniknąć.