Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napięcie mięśni ciała a nerwica

Gość ewa29

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ...to napewno nerwica.Zrob na wszelki wypadek badania,by wyeliminowac inne przyczyny.Ja tez to mam..otepienie glowy,sztywnienie w karku,dretwienie ud.mrowienie wglowie,zawroty glowy,uczucieleku,dlawienie wprzelyku(jakbym polykala jakas kluche)zatkane uszy,pogorszenie wzroku(czasami widze wszystko podwojnie lub jak przez wode)bol w okolicy mostka,pieczenie twarzy,dretwieje mi lewa reka,zimne stopy i dlonie,klucie serca.Najgorsze jednak przy nerwicy jest uczucie potwornego leku i pustki.Mozeszmiec dodatkowo inne objawy ale jaopisuje ci swoje.Juz dwa miesiace sie z tym mecze ale mam nadzieje ze z tego wyjde.Na to sie nie umiera bo nerwica to choraba duszy a dusza(jestem sceptykiem)podobno nie umiera.Pozdrawiamcie serdecznie.Ania.
Mieszkam w Anglii a tu inaczej lekarze podchodza do tej choroby.Przechodze wszelkie badania by wyeliminowac inne choroby.Jak juz beda pewni ze to nerwica to napewno cos mi dadza.Narazie musze radzic sobie sama.Przeszlam na diete ,jem czesto ale malutko starannie przezuwajac pokarm,biore magnez,pije herbate z melisa,ucze sie cwiczyc yoge i choc nie zawsze to pomaga to jednak ataki lekow i paniki sa rzadsze.Podam ci moje gg i jak bedziesz chciala to po prostu napisz bo choc mam gg niewidoczne....odpisze.Pozdrawiam cie serdecznie.Ania....gg10519649.aha ..kup sobie walidol i ssij troche uspokaja.
Gdzie dokladnie mieszkasz?Znajdz narazie na gg www.kamykzielony.pl 5760442 Prowadza seansy przez skypa.Poki co to dobre.Napisz mi czy mialas jakies badania.Kto Ci przepisal psychtropy?Minie chca dac i sie mecze z tym dzidostwem tyle czasu.Opisz mi jak u ciebie stwierdzono nerwice i ile czasu to trwalo zanim dostalas leki i czy ci pomagaja,Ania.
Aniu!W zeszlym roku bylismy z mezem i synkiem na wakacjach w Domenican Republic.Tam moze ze za duzo pilam alkocholu bo mozna go bylo pic do woli zrobilam sie strasznie nerwowa.Po przyjezdzie dwa tygodnie spokoj a potem nastapily dusznosci bicie serca ,nerwowosc brak oddechu,kurcze miesni,i ten lek w zoladku,straszna biegunka.Kiedy poszlam do lekarza stwierdzil nerwice z depresja poporodowa i prrzepisal mi FLUOXETYNE(psychotrop)PO dwoch miesiacach bylam jak nowonarodzona.W trzecim miesiacu stwierdzilam ze ja odstawie i sama zadecydowalam ze skoro czuje sie ok to juz tego nie biore.W tym roku w lutym dostalam tak silnego ataku ze myslalam ze to zawal.Potem zawsze dzialo sie to po przebudzeniu.Rozne objawy.Badan mialam mnostwo EKG,HOLTER,WSZYSTKIE BADANIA KRWI*RTG KLATKI PIERSIOWEJ i wszystko ok.Teraz biore Citalopram -przeciwlekowy i powiem ze mnie wyciszyl.ALE WCZORAJ MIALAM NAPAD ALE SLABSZY
Sorry ale musialam przerwac pisanie bo moj maz wrocil a on nie cierpi jak siedze na forum I pisze lub czytam na temat nerwicy.On tego nie rozumie a do tego jest Angolem.A... badania na tarczyce tez mialam robione trzy razy i w porzadku.Te psychotropy to nic strasznego nie uzalezniaja.Zrobilam straszny blad ze przerwalam ta FLUOXETYNE tak w moment a nie stopniowo bo objawy wrocily jeszcze gorsze.Takie leki najlepiej brac ze trzy lata przy mocnej nerwicy .Jezeli pojdziesz do lekarza powiedz ze masz depresje z atakami paniki -(PANIC ATTACK)i opisz mu objawy jakie masz.Powinien Ci przepisac .Mieszkam godzine od Londynu w Kettering.A Ty gdzie Aniu?
Mieszkam w Bristolu!Widze ze masz dobrych lekarzy.Mnie tu mecza i wciaz zamiast dac konkretne leki to robia jakies badania.Ostatniojeden lekarz przepisal mi Diazepam ale w szpitalu kazali mi go odstawic.Nie wiem jakie mi przepiszaleki w poniedzialek.Mam tylko leki na wysokie cisnienie.Jak mi nie dadza zadnych lekow w poniedzialek to im podziekuje za leczenie i pojade do londynu do polskich lekarzy.Podaje ci moj numer telefonu.07513481352.Pozdrawiam Ania
Gość AgnesDrągiel

Oprócz leków, maści etc polecam fotel masujący. Wstawiłam mamie po operacji kręgosłupa fotel masujący ProWellness. Okazał się skuteczniejszy od rehabilitacji. Grunt to regularność. Ze względu na menu w języku polskim mama nie miała problemów z obsługą.