Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadmierne pocenie się po zawale serca

marta007

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie. Rok temu miałem zawał, teraz od pewnego czasu zazwyczaj raz dziennie niewiadomych przyczyn oblewam się cały potem ( robi mi się gorąco ) . Nie ma to swojej określonej pory, nawet nie przychodzi to po wysiłku, często jak siedzę, prowadzę samochód . . odczuwam też ból w klatce piersiowej. Pytałem mojego lekarza prowadzącego, ale nie udzieli mi żadnych konkretnych informacji na temat mojego bezprzyczynowego pocenia się. Nie bardzo umiem znaleźć wiadomości na temat tego pocenia się w internecie. Może ktoś wie z jakich przyczyn to się dzieje, jak temu zapobiec. Czekam na jakąś odpowiedź.
Witaj Marta - ja miałam ten problem z potami zalewającymi oczy i nie tylko. Zimą i latem, upały czy dni chłodne - wszystko było na mnie mokre gdy wracałam do domu. U mnie problem był z brakiem jednego z hormonów nadnerczy tzn, DHEASO4 (wynik był mniej niż 30). Drugi tzn. DHEA był w dobrej normie. Problem rozwiązał Biosteron (bez recepty). Teraz nie pocę się .- Biostereon biorę raz dziennie 10 mg. Myślę, że powinnaś zrobić badanie hormonów nadnerczy, albo ze skierowaniem od endokrynologa ( od tarczycy) lub płatne po ok.22-, zł każdy tj. ok. 45,- zł razem. Życzę zdrowia i dobrego samopoczucia.
Droga Oharo, bardzo dziękuję za tą informację . . jakoś teraz spotkam się z moim lekarzem prowadzącym i zapytam się o te badania, co o tym sądzi. ;) Jeżeli jeszcze odwiedzisz mój tak i przeczytasz wiadomość to mam pytanie. Co myślisz o bólach w klatce piersiowej? Pozdrawiam, ;)