Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Palpitacje serca i zawroty głowy a stres i nerwica

Gość Damian21

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Damian21
Czesc wam!! od jakiegos czasu zerkam co piszecie i sam postanowilem napisac swoja historie.. wiec zaczelo sie wszystko prawie 2 lata temu gdy pewnego wieczoru dostalem palpitacji serca.. lezalem spokojnie w lozku gdy nagle zaczolem sie dziewnie czuc .. zrobilo mi sie slabo i zakrecilo mi sie w glowie,po chwili przestalo i za jakas chwile znowu mnie chwycilo i bardzo spanikowalem.. serce mi nawalalo jak oszalale myslalem ze umre.. zadzwonilismy po karetke w szpitalu spedzilem kilka godzin zrobili mi test krwi,moczu i jakies zdjecie klatki piersiowej ekg i nic... po powrocie do domu polozylem sie spac a nad ranem bylo juz tylko gorzej.. mialem tak ze 2 tygodnie nie moglem wstac z luzka bo krecilo mi sie strasznie w glowie i dwa tygodnie przerwy i tak jakies dwa miesiace.. czemu mialem takie zawroty glowy lekarze mi nie powiedzieli bo twierdzili ze nie wiedza.. minely prawie dwa lata zawroty dawno minely ale nigdy nie czulem sie tak jak np 2 lata temu.. zaczolem sobie wmawiac ze moze zawroty minely ale i tak jestem chory.. lekko przyspieszona akcja serca i juz panika ze znowu bede musial wzywac pogotowie .. ale od jakis 8-9 miesiecy jest naprawde zle.. zaczolem miec bole w klatce piersiowej na poczatku lekkie np zabolalo mnie pod sercem kilka razy dziennie i tyle ale z czasem bole sie powiekszaly i tak do dzis.. Wstaje rano pierwsze co to mysle o bolu i tak prawie caly dzien czasem mam chwile ze zapomne bo np cos sie dzieje smiesznego.. ale to zadkosc. Boli mnie pod sercem [to wytlumaczalne nerwobol] zawsze bylem nerwowym czlowiekiem od dziecka..pod prawa i lewa lopatka pod prawa piersia nad sercem w mostku od pewnego czasu mam coraz czestrze bole glowy.. zaczolem sobie wmawiac ze umieram ze mam raka pluc itd [szok] Mam problemy z koncentracja w pracy jest coraz gorzej coraz czesciej mam wpadki na jakis prostych zadaniach... bardzo lato mnie czyms sploszyc byle co mnie czasem przestraszy doslownie wydaje mi sie ze wariuje.. bylem poraz kolejny w szpitalu jakies 2 miesiace temu.. mialem dzien wolny wiec stwierdzilem ze czas najwyzszy znowu sie wybrac bo moze cos teraz wykryja. i oczywiscie nic ale zrobili mi tylko ekg i powiedzieli ze stres.. zawsze jak robia mi ekg to nagle jest mi znacznie lepiej nie wiem czemu zadnych innych badan nie chca mi zrobic bo chyba twierdza ze nie sa potrzebne.. mam tez silne kolatanie serca czesto tez odczuwam dziwne bicie serca: bije normalnie az nagle tak mocno walnie i bije dalej normalnie czasem jest tak 2- razy na minute albo tylko raz na 30 min czasem po wysilku a czasem zaraz jak wstane wypoczety w drodze do pracy.. to jest takie wrazenie jakby serce na chwile stanelo boje sie ze jak tak walnie to pewnego razu nie odskoczy i padne.. coraz czestrze bule brzucha po boku na srodku najczesciej.. kurde juz nie wiem co mam pisac rozpisalem sie i nawet nie wiem czy wszystko dobrze napisalem.. nie moge usiedziec w miejscu jak siedze przed kompem to nogi mi caly czas *skacza* caly prawie czas czuje prace serca.. caly czas mysle ze umre juz lada dzien ze mam raka.. w domu kazdy mysli ze przesadzam i kazdy mnie juz olewa.. dlatego chyba tez popadam w depresje bo zostalem sam z tym czyms.. czasem zaczynam myslec czy sie poddac... jedyna osoba ktora mnie rozumie jest moja kolezanka ale ona mieszka w Polsce i mozemy tylko pogadac na gg to nie to samo co w 4 oczy.. wlasnie nie napisalem ze mieszkam w Londynie i mam 21 lat cale zycie stoji dla mnie otworem a ja mam wrazenie ze juz sie konczy.. za miesiac jade na urlop do polski pierwszy od 3 lat prawie.. mam nadzieje ze sie poprawi a jak nie to juz nie wiem co zrobie... aha lekarz mi tylko przypisal kalms na stres i na lepszy sen bo ostatnio czasem sie budze w nocy i sie poprostu boje[tylko ciekawe czego:}] dobra dzieki jesli komus chcialo sie to przeczytac dlugie nudne i bezsensu ale co mi szkodzilo.. nawet ciezko mi sie skoncentrowac na pisaniu i na ortografi he jesli ktos ma podobne objawy to piszcie albo moze znacie jakies silniejsze tabletki bez recepty na bol przede wszystkim?? pozdrawiam..
A moim zdaniem masz depresję. Mam podobne objawy do twoich, też ciąglę myśle, że umrę, wyniki mam bardzo dobre, a wciąż się żle czuję. Byłam u psychiatry i 2 psychologów: diagnnoza: depresja. Byłam w szoku, ale teraz się leczę, zazywam tabletki i chodzę na psychoterapię, jest trochę lepiej. Pozdrawiam
Cześć chłopie, jak czytam twój obszerny list, to tak jak bym czytała o sobie.Twoje skrupulatne opisy wszystkich dolegliwości zdumiały mnie, mam dosłownie identyczne, tylko w szpitalu nie byłam.Próbuje się jakimiś ziołami leczyć, ale to niewiele daje.Też nie wiem sama co począć.Pozdrawiam
czesc iza z jednej strony moge powiedzieć ze troche mnie to pociesza ze masz takie same objawy... mozej ednak jeszcze teraz nie umre:] dlugo tu nie byłem i nic nie czytałem na ten temat ale juz zdazyłem zapomniec o wszystkim co tu przeczytałem a cały czas mam te bóle i tak wchodze zeby poczytać i sie pocieszyc ze to nie jest smiertelna choroba.. ale serce mi tak zaczeło przeskakiwac ze jednak nie moge wywalic mysli ze umre z dnia na dzien.. nie wiem co zrobic zeby nie przeskakiwalo dosłownie staje na moment i nagle sie przebudzi mocnym uderzeniem i bije na szczescie dalej.. mam tak bardzo czesto a najczesciej po pracy juz w domu czasem jest tak czeste ze szybko sie kłade ze strachu.. przeczytałem gdzies w necie ze moze dojśc do migotania komór i zgon nastapi w ciągu kilku minut.. mozliwe ze wszystko przekreciłem zeby tylko myslec ze mnie to czeka :[ nigdy bym nie powiedział ze mnie to spotka i nie wiem jak sie skończy..... pzdr