Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Beta Blocker

KG1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam pytanie związane z przyjmowaniem leku a treningami.

Otóż od pewnego czasu przyjmuję tabletki z grupy beta Blocker na nierównomierne bicie serca i wyższy puls.

Wszystko jest ok puls mam w stanie spoczynku w związku z powyższym lekiem między 50 a 60.

Pytanie dotyczy treningu na siłowni. Czy można biegać i ćwiczyć na sprzęcie oraz z hantlami.

Pozdrawiam 

W dniu 20.04.2024 o 14:53, KG1 napisał(a):

Witam serdecznie,

Mam pytanie związane z przyjmowaniem leku a treningami.

Otóż od pewnego czasu przyjmuję tabletki z grupy beta Blocker na nierównomierne bicie serca i wyższy puls.

Wszystko jest ok puls mam w stanie spoczynku w związku z powyższym lekiem między 50 a 60.

Pytanie dotyczy treningu na siłowni. Czy można biegać i ćwiczyć na sprzęcie oraz z hantlami.

Pozdrawiam 

Mozna 😜 A czemu nie 😜 

Sam uzywam betablokera, bo mam puls wysoki z nerwów i normalnie jeżdzę na rowerze.

50 uderzeń na minutę to nie jest specjalnie niski wynik. Ja mam nawet 43 po beta blokerze i lekarze mi mówią że jeżeli się z tym źle nie czuję to luz. Z punktu widzenia medycyny lepszy niski puls niż wysoki oczywiście jeżeli nie powoduje omdleń itd. Myślę że możesz bez przeszkód ćwiczyć. Możesz też na wszelki wypadek zrobić wysiłkowe EKG.