Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Igor

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm mam na Imie Igor mam 17 lat . Wszystko zaczęło się od tego że pewnego wieczoro zrobiło mi się duszno erce zaczęło bić jak szalone zrobiło mi się duszno myślałem żę zaraz upadne a jednocześnie miałem tyle energi żę mógłbym biec cały czas ... po 1 godzinie przeszło przez 1 miesiąć było ok teraz znów tak mam ale przez cały czas codziennie serece mi bije jak szalone robi mi ię duszno boje się żę upadn e zaraz albo serce mi stanie ...miałem robione badanie ekg wszystko ok lekarz przepisałmi magnez i powiedziiaqł że może to być nerwica teraz serce troche się uspokoiło lecz czasem bije jak szalone ale już nie cały czas bóle w mostku i pod sercem ustąpiły czasem tylko mnie coś zakłuje teraz boli mnie strasznie głowa tętnica szyjna szaleje aż widać jak mocno bije z daleka czasem odczuwam jak by ogromna iloś krwi nagle przepłynęła przez głowe albo nogi i często nie moge złapać oddechu był raz taki dzień żę myślałem żę się udusze i nie moge oddychać czy to nerwica prosze piszcie co o tym myślicie ..... A na mączątku przy szybkim iciu serca drętwiała mi ręka nogo po lewej stronie lecz to już przeszło miałem robione badania jeszcze na tarczyce i hormony wszytko ok miałem robione takżę ostatnio badanie dna oka to mam nadciśnienie 1 stopnia
w obecnej klasyfikacji medycznej nie ma takiego zaburzenia jak nerwica. Ewentualnie zaburzenie somatyczne. Idź do kardiologa, jeśli on wykluczy organiczne uszkodzenie serca to moze byc zaburzenie funkcjonalne. jeszcze jedno: eksperymentujesz z prochami? brałeś kiedyś amfę lub xtc? palisz maryśkę? jak tak, to masz odpowiedź co ci dolega
hmmm z prochami nie eksperemyntuje kiedyś może tyl;ko 2 razy w życiu paliłem maryśke a tak to nic pozatym żadnych innych żeczy nie brałem ... a jeśli chodzi o lekarza to właśnie mam wyznaczoną wizytę niedługo do kardiologa zobaczymy co on powie badania miałem na tarczyce gormony ekg wszystko wporząku tylko mam nadciśnienie 1 stopnia.. Ostani sporo się wydarzyło możę dla tego dużo stresu itp ... sam już nie wiem czemu mam takie lęki i ogólnie tak dziwnie się czuje :(
juki co nas tam obchodzi co jest w tej klasyfikacji medycznej tu nie chodzi o klasyfikacje tylko o delegliwości jak to zwał to zwał człowiek sie męczy ty takie walisz teksty ze się .... Nie jestem lekarzem ale na moje oko nerwica lękowa proponuję lekarza pierwszego kontaktu a on dalej pokieruje moze do kardiologa moze do psychologa. Z tym niestety trzeba walczyć i to dobrze trzymaj się Igor i myśl pozytywnie azobaczysz ze niebawem bedzie lepiej:)
ewa skoro nie jesteś lekarzem to nie stawiaj chłopakowi bzdurnych, zasłyszanych *diagnoz* typu nerwica lękowa bo po prostu takiego zaburzenia nie ma a objawy różnych zaburzeń są podobne, lekarz musi wykluczyć dysfunkcję organiczną, strukturalną żeby ocenić czy to zaburzenie o charakterze funkcjonalnym, może zamiast wypisywać bzdury na forum zajmij się np. lepieniem pierogów