anetka4295 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Cześć. Mam problem z którym nie mogę sobie poradzić otóż gdy się denerwuję czymś to nagle sztywnieją mi nogi i ciężko mi iść bardzo się tego wstydzę do tego trzęsą mi się ręce i wogóle.... Tym bardziej że urodziłam się trochę za wcześnie i mam z tego powodu problemy z nogami i to bardzo kiepsko wygląda boję się że mogę się w końcu wywrócić ..... to następuję gdy jestem w szkole i muszę przejść przez korytarz itd. Rodzina mówi że mi wierzy ale chyba nie do końca. (jestem dość wrażliwą osobą nerwową ) Myślę że też stąd się to bierze. Jeśli macie taki sam PROBLEM lub wiecie coś na ten temat PISZCIE.:)) Cytuj Odnośnik do komentarza
tunia Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam. Ja też mam problemy z chodzeniem - czasami w moich nogach pojawia się ogromna słabość, mam wrażenie, że nie zrobię ani kroku do przodu albo, że się zaraz przewrócę. Dodatkowo czasami mam pewne wrażenie niestabliności podłoża, nie są to klasyczne zawroty głowy ale coś zbliżonego. Przypuszczam, że moje problemy muszą być związane z nerwicą, bo byłam u neurologa ale on nic konkretnego nie stwierdził. Anetko czy byłaś u neurologa? Ważne, żeby wykluczył przyczyny fizyczne zwłaszcza, że piszesz, że cierpisz na to od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza
anetka4295 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 No niestety u neurologa nie byłam ale za to u psychologa i właśnie pani psycholog powiedziala ze to z nerwów . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość monika Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 witam.Mam 18 lat i od 6 miesięcy mam także problem z nogami a właściwie z jedną noga-pod kolanem uwidoczniła mi się żyłka od od tamtej pory stopniowo z nogą zaczęło coś się dziać...zaczęła dziwnie pulsować od czasu do czasu,przeszywająco boleć( tzw. nyć ) a ostatnio ciągle mi sztywnieje szczególnie wieczorem...Czy może to być zapalenie żył??? Jeśli nie to co może być przyczyną tych dolegliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość malgorzata Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 a nie przyszlo ci do glowy zeby isc do lekarza? nie mozna lekcewazyc takich problemow,zapalenie zyly to staly szczypiacy bol,nawet jesli to zapalenie to i tak bezwzglednie zasuwaj do lekarza. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
anetka4295 Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 malgorzata masz całkowitą rację Cytuj Odnośnik do komentarza
Renata99 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Hej, moja mama ma taki sam problem, tylko zastanawiam sie czy to sztywnienie miesni nie wystepuje u niej na tle miazdzycowym. Powiedz mi Anetko, co Ci powiedział neurolog? moja mama gdy zapali lub się zdenerwuje to sztywnieja jej kosci wstydzi sie wyjsc gdziekolwiek i boi sie ze sie przewroci. proszę o odpowiedz. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Alla33 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Witam, widzę, że piszą osoby w moim wieku... Mam identyczne problemy.... Zapraszam na wątek * Nastoletnia nerwica*, bo razem raźniej:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
anetka4295 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Hej Renata99, nie byłam u neurologa . Dzisiaj właśnie zesztywniały mi mięśnia w szkole i w ogóle było ciężko.. ostatnio to dzieje się codziennie boję się co będzie dalej wybieram się właśnie do lekarza zobaczymy co powie Cytuj Odnośnik do komentarza
marzenka200611 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 odezwij sie anetko,co z toba dalej,mam ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 a może wybrałybyście do poradni chorób mięsni i zrobiłyEMG.Neurolog wam zrobi i sprawdzi czy to czasem nie miotonia wrodzona.Polega ona na tym,że siedzisz lub stoisz,chcesz iść i z miejsca nie możesz ruszyć.Jak ktos tak ma,to niech sprawdzi w por. chorób mięśni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kim Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Część :) mam taki sam problem jak wy! Ja kiedyś bardzo lubiłam chodzić w butach na obcasie ale dwa lata temu zaczeła mi prawa noga uciekać , jak się spieszyłam na autobus i szlam szybszym krokiem aby zdążyć. Z czasem przestałam chodzić w butach na obcasie teraz tylko chodzę już w trampkach albo balerynkach... Ale to ze mi noga uciekała to nie było takie straszne od jakiś 3 miesięcy boje się wyjść na dwór. Ponieważ obojętnie jak szybko lub jak idę to mi sztywnieją nogi. Do szkoły mam nie daleko bo dojezdżam autobusem tylko z przystanku do szkoły parę metrów mam. Ale to jest dla mnie koszmar !!! Zawsze mi się wydaje ze ktoś za mną idzie i się ze mnie śmieję ze chodzę tak... nogi mi się podginają nie mam wgl nad nich żadnej kontroli sztywnieją mi i nie mogę nic zrobić. Myślicie ze to może być od tego ze się dużo denerwuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mena Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 WITAJ,IDZ NAJPIERW DO NEUROLOGA,MNIE LECZONO NA NERWICE A OKAZAŁO SIE ZE TO MIASTEMIA.DO TEGO DOSZŁA NERWICA LEKOWA Z AGORAFOBIA,PODAJ MI GG TO WIECEJ CI OPISZE I ZADAM CI KILKANASCIE PYTAN Cytuj Odnośnik do komentarza
anetka4295 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Hej :) no jakoś daję rade raz jest lepiej raz gorzej dzis spokojnie moge przejsc przez korytarz w szkole ale jak przyjdzie odpowiadac to dalej mam te skurcze dlatego nauczyciele pytają mnie w ławce..... Cytuj Odnośnik do komentarza
anetka4295 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ja mam jeszcze inny objaw UCISK W GARDLE biorę na to leki ostatnio bylo tak ze sciskalo mnie tylko 2 tygodnie od rozpoczecia roku szkolnego i przeszlo az do teraz znow mam to samo KOSZMAR...... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Witam Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Większość tych objawów sugeruje chorobę neurologiczną zwana miotonią Trzeba zacząć od badania emg Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość miotonia Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Moi kochani powinniście udać się przede wszystkim do Poradni Neurologicznej,aby wykluczyć schorzenie neurologiczne. Mi po kilku latach udało się postawić diagnozę syna chorego na miotonie z podobnymi objawami jakie tu przedstawiacie.Wcześniej lekarze sugerowali brakiem magnezu i potasu co było nieprawdą Proponuję poczytajcie na stronie Miotonia typ Beckera Forum opinię na temat tej choroby.Dopiero dobry neurolog dał na badanie EMG i się wyjaśniło.Jeżeli macie państwo jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem. piszcie na mój adres mejlowy barbarakosmala@wp.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
anetka4295 Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Ja nie potrzebuję iść do żadnej poradni ponieważ wiem że to jest na tle nerwowym a po drógie mam problemy z chodzeniem jestem wcześniakiem ćwiczę........ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Anetka ,piszesz głupoty,sztywnienie mięśni to objaw miotonii.Zrób bad.EMG oraz poziom sodu i potasu,a także CK-kinazę kreatyny i idż do poradni chorób mięśni.W internecie są adresy wszystkich tego typu poradni.A po drugie to po cosię tu ludzi pytasz,a jak ci ktos cos sugeruje,co to może być,to ty na pewno wiesz,że masz nerwicę.Proste badanie EMG od razu odpowie na pytanie czy to nie miotonia. Cytuj Odnośnik do komentarza
anetka4295 Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Ok w porządku. ja tylko sie chcialam podzielic moimi problemami nie dawalam sobie z tym rady... bylam juz u lekarki z tym i nie stwierdzila żadnej miotonii... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość rafal131 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Cześć ja miałem bardzo podobne objawy jak wy tzn. sztywność i chodzenie jak pijany byłem u neurologa miałem rezonans i to nie jeden i co nic wszystko ok dopiero niedawno miałem emg i w diagnozie wpisał mi doktor ,że to prawdopodobnie polineuropatia i przepisał mi leki które w ogóle nie przynoszą żadnych efektów i nie wiem co już robić jak możecie poradźcie mi coś Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi