Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dławienie i potykanie serca

Gość Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od 3 dni mam nastepujacy problem: nie wiem jak to opisac co jakis czas moje serce tak jakby sie dlawilo albo cos mnie *zatykalo* zdarza sie tez ze ma jakby przestuój i pozniej jedno mociejsze udezenie. Czy jest to objaw jakies powaznej choroby czy tylko niedobor magnezu lub potasu? Prosze o pomoc i rade
Czesc wiesz mialem taki problem z 5 lat temu tylko jak wzieto mnie na badania to sie dobrze czulem i nic nie wykryto samo minelo pani doktor kazala mi jesc pomidory!? powrocilo ostatnio dokladnie te same obiawy co ty masz pojawiaja sie zwlaszcza jak chce zasnac tez prosil bym o rade co to moze byc?????
Gość Ewusia_p
Z opisu wynika, ze sa to najprawdopodobniej dodatkowe skurcze nadkomorowe. Co prawda bywaja czasem dosc nieprzyjemne i u wielu ludzi budza one strach i panike, ale sa one zupelnie nieszkodliwe. Prawie kazdy je ma, jedni je bardziej odczuwaja, inni mniej. Ja je mam od lat, czasmi zdarzaja mi sie epizody po kilka(nascie) dni, ze mam je nawet co 10 sekund i nie moge spac. Lekarka polecila mi brac wtedy propranolol i ostatnio jak to mialam to pomogl. Tak normalnie to miewam je kilka razy dziennie, w okresach stresowych czesciej, ale o ile nadal je zauwazam, to nie zwracam na nie uwagi. Na tym forum jest o nich mnostwo infromacji, to mozecie sobie poczytac. Oczywiscie nalezy skonsultowac sie z lekarzem, ale to chyba napewno te skurcze dodatkowe.
dziekuje wszystkim za odpowiedz uspokoilo mnie to troche. Moze jest tak jak mowisz, ze teraz przypadkowo zwrocilem na to uwage a w rzeczywistosci te objawy moglem miec juz dlugi czas, w mniejszym nasileniu. Troche jest to irytujace 3 noce juz nie spalem

Czytam wasze relacje i podobne objawy mam już od 2 lat.Mój syn miał skomplikowana operacje i bardzo mocno to przeżyłam. Nerwy stres nie przesłane noce bołącyglobus migrena itd. Dławiące się serce arytmia przyspieszony puls, nawet w trakcie spoczynku, nasilajaca się arytmia w chwilach zdenerwowania, niepokój czasem kłujacy ból w klatce. Przy tym niskocisnieniowiec.Badania EKG USG serca holtery.A finał to wypadajacy płatek zastawki, tętniakowata przegroda między przedsionkowa To równa się wiotkosc- ja nazywam defekt tkanki łącznej. Na początku nie potrafiłam sobie z tym poradzić teraz nad tym pracuje. Codziennie ćwiczenia czyli lekki wysiłek fizyczny zdrowa dieta uśmiech na twarzy i na noc melisa. I Źyje spokojnie.Jeszcze dodam że przepisano mi Concor 1.25 obniżające arytmia i ciśnienie  a w chwili obecnej kardiolog zmienił mi na Nobilet z uwagi na niskie ciśnienie Pozdrawiam i źyczę zdrowia.