Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból brzucha i klatki piersiowej, kołatanie serca i duszności a nerwica

Gość karolina

Rekomendowane odpowiedzi

Gość karolina
MAteusz jest moim chlopakiem i ma niespelne 18 lat i zyje w ciaglym strachu z powodu trudnej sytulacji... dzis zobaczylam u niego okropny atak i zastanawiam sie czy to moze byc nerwica?... ale zaczne od poczatku... Dzisiejszego dnia atmosfera byla troche napieta miedzy nami i sie poklucilismy... on byl bardzo zdenerwowany i w pewnym momencie zwinol sie trzymajac za lewy bok brzucha i klatki... nabral powietrza i nagle przestal oddychac a jego serce bilo jak szalone... przestraszylam sie strasznie ale po okolo 30s-1min atak ustapil... Mateusz wytlumaczyl mi ze ma takie ataki od okolo 6 miesiecy... po chwili powiedzial ze zaraz bd mial drugi atak poniewaz zawsze te ataki wystapuja 2 razy... drugi atak byl podobny aczkolwiek Mateusz mial male drgawki i znow nie mogl oddychac... niespodziewanie po drugim ataku nastapil jeszcze gorszy trzeci ! ten byl naprawde przerazliwy... zrobil sie czerwony wszystkie zyly na twarzy i szyji bylo widac...zaczol sie dusic nagle poczul ostry bol po lewej stronie i az mu lzy polecialy...jego serce kolatalo jeszcze szybciej niz poprzednio... nagle stracil swiadomosc i zrobil dziwna mine i zeza... a nastepnie gdy juz ja odzyskal nie mogl nic mowic przez chwile i znow zapieralo mu dech... gdy powrucil do siebie po chwili chcialam go zabrac do lekarza ale niestety poniewaz mieszkamy zagranica przychodnia byla juz zamknieta =/ naprawde nie wiem co mam zrobic ...=/ czy to moze byc effekt brania kiedys narkotykow? a moze nerwica z powodu utraty bliskich i ciaglym strachu o siebie i bliskich? bardzo prosze o komentarze i z gory dziekuje za pomoc =)
Gość Ewusia_p
*bilo jak szlone* - to znaczy jak szybko? Ja bym sugerowala jednak wizyte u lekarza, tym bardziej, ze (moim zdaniem, ale lekarzem nie jestem), to nie sa typowe objawy nerwicy czy ataku paniki, chociaz te moga sie roznic u roznych ludzi. Zreszta diagnoze nerwicy powinno sie stawiac dopiero po wykluczeniu innych chorob.