Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Różnica miedzy ekstrasystolią a parasystolią komorową

Gość Anula

Rekomendowane odpowiedzi

anula Może się pomylił a może para zobaczył ma ekg, a może specjlanie tak napisał bo wolał abyś dla twojego świętego spokoju miała chociaż podłączony monitoring serca - takie twoje poczucie bezpieczeństwa. Gdyby było źle to by cię wysłał na szpital i zalecił wyłącznie cesarkę Nie martw się na zapas naprawdę, bo nie warto My nie chcemy cię atakowac czy coś w tym stylu ale próbujemy tobie wyjaśnić że na szczęście nic poza dodatkowymi skurczami ci nie jest. One są wstrętne ale nie są niebezpieczne. Pisałaś nie nie miałaś po nich ani częstoskurczu itp czyli nie masz czym się martwić. Echo masz ok. czyli zdrowe serce. Same skurcze nie wyniszczą ci serca - uwierz w to. Są okropne ale nie niebezpieczne. Gdybyś miała częstoskurcze i to częste trwające godziny, tachykardie kilkugodzinne (nie kilkusekundowe czy kilkuminiutowe) bo te tachykardie czy częstoskurcze trające godziny mogą doprowadzić to tzw tachykardiomiapii a za czym idzie osłabienia a nawet niewydolnosci serca. Masz zdrowe serce i lekarze o tym wiedzą a tym bardziej sama piszesz ze poród bedziesz miała naturalny pod monitoringiem ale naturalny, więc nie może być niebezpiecznie. Weź zajmij się pakowaniem na szpital i przygotowaniem na poród i cudowną córkę
ekg mojego nie widział teraz....bo nie wizełam z domu..miał tylko do dyspozycji wyniki holtera.... a ja monitoingu serca wcale nie chciałam, beę się tym stresowac- patrząć na te cholerne przerwy- mam nadzieję, chociąz głos wyłaczą, albo ktg będzie głośniejsze..... No właśnei ja ine wierzę, ze mi nie wyniszczą, przecież takie wielokrotne zacinanie musi miec wpływ......a co jak serce bedzie starsze......albo jakaś ina chorba mnie dopadnie....... Musze wierzyć, ze mi to przejdzie po porodzie , albo przynajmniej obniży się poniżej 1000.......muszę:( Co do cesarki to własnie nie wiem dlaczego mi nie zalecił- wiem, ze dziewczyny które mają mniej tych skurczy i tez nie złozone mają cesarki.... ~` ja się po prostu boję.........................i jeśli nie chcecie mnei atakować to robicie to w atki sposób , ze ja tak to odczuwam, tym bardziej ze nie atakujecie osób , które mają mało tych skurczy, albo wogóle im holter nie wykazuje ich, a też na forach wsyztskich piszą, ze z tym żyć nie mogą...wiec ja czuję się atakowana..................ach.............
chcemy cię postawić na nogi :) byś się wzięła w garść póki jeszcze możesz bo potem takiej schizmy dostaniesz a byłoby szkoda. Monitoring - możesz poprosić o wyłaczenie dźwięku i uwierz te skurcze męczą psychikę ale każde serce je ma tylko że ich nie czują ludzie, Tak jest już jedni je czują a inni nie bo każdy z nas jest inny. Gdyby niszczyły serce były by natychmiast eleminowane. Głowa do góry