Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, szybkie męczenie się i mroczki przed oczami a nerwica

Gość janek68

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku miesięcy choruję, na chorobę, której żaden lekarz nie może zdiagnozować. Co kilka dni - ostatnio coraz częściej - dopada mnie okropne osłabienie całego ciała. Nie jestem w stanie wyjść na piętro po schodach bo zaraz mam zadyszkę i mroczki przed oczami. Bolą mnie okropnie mięśnie nóg , kolana, ręce. Chce mi się spać, robi się zimno, czasem mam lekki ból w klatce piersiowej, duszność.Pojawia się też uczucie niepokoju, rozdrażnienia, brak apetytu. W nocy cierpię na bezsenność. Takie osłabienie utrzymuje się 1 dzień a czasem dłużej. Przez następne 1 -2 dni jest poprawa , czuję się lepiej i znów to samo. Robiłem badania krwi (morfologia , CRP, RF, Troponina ) wszystko w normie. Byłem na wizycie u kardiologa, ktory zrobił EKG spoczynkowe, osłuchał mnie , sprawdził tętno, obejrzał wyniki i stwierdził, że serce mam zdrowe. Ale ja mam wątpliwości czy na podstawie tych podstawowych badań można wykluczyć chorobę serca. Mam 41 lat i nigdy nie chorowałem na serce . Proszę o informację czy można wykonać inne szczególowe badania i jakie ?. A może lekarz ma na tyle doświadczenia, że potrafi wykluczyć chorobę i dodatkowe badania są zbędne.