Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiochirurg do komisji rentowej ZUS

Gość Jarek

Rekomendowane odpowiedzi

W dalszym ciągu szukam kontaktu z kardiochirurgiem który mógłby napisać mi jakąś opinię dotyczącą mojej wady serca którą muszę na początku sierpnia przedstawić swojemu lekarzowi by wypisał mi dokumenty na komisję rentową do ZUS!!. Mam 35 lat i mieszkam w Jeleniej Górze, w moim mieście nie ma takich specjalistów jak kardiochirurdzy a ten mój pan doktor to się uparł bym mu dostarczył opinię kardiochirurga a jak nie to mi nie wypełni papierów do ZUS-u i wogóle będę miał problemy na komisji. Nie wiem co robić, próbowałem skontaktować się z kliniką chorób serca w Zabrzu, napisałem maila i nic. Nie mam samochodu a każdy wyjazd w ciemno to ryzyko utraty czasu i środków. Poza tym mam chorą na cukrzycę córkę która potrzebuje opieki i wydajemy na nią dużo pieniędzy. Komisja moja się zbliża a ja nie wiem co robić, czy ktoś mógłby mi wskazać jakiegoś kardiochirurga który napisał by mi taką opinię? Mam wszystkie badania od dziecka a moja wada to podobno niedomykalność zastawki aortalnej, powiększona lewa komora serca, serce wydolne!. Proszę o jakąkolwiek podpowiedź lub pomoc, z góry serdecznie dziękuję.
Czesc. Poslalem ci adres gdzie ja sie lecze , mieszkam blisko to moj plus. Ale nie chce cie straszyc teraz w ZUS jest b.ciezko i czemu ty sie nie leczysz. Podstawa do przyznania ci Renty jest leczenie sie to oni wymagaja na komisjach.Ja na wizyty chodze co 2 miesiace. Ale ci powiem ze dla chcacego nie ma nic trudnego. Najblizej mialbys do Wroclawia. Tam podobnie jak wszedzie jest a mianowicie Lekarze kardiolodzy czy tez kardiochirurdzy maja prywatne praktyki na miescie tak ze do 15.00 pracuja w szpitalu a potem juz prywatnie przyjmuja. A we Wroclawiu podobnie jak w takich miastach jak ZABRZE KATOWICE WARSZAWA czy tez KRAKOW kardiochirurgia jest na wysokim poziomie. A moja rada taka Bierzesz PANORAME FIRM z danego miasta dzwonisz i umawiasz sie na wizyte. To jest tylko jeden dzien /tak ze dziecki napewno z kims zostawisz/ No ale jeszcze jedno w dzisiejszych czasach musisz jeszcze miec KASE. Tak ze dzialaj zeby potem na KOMISJI nie bylo rozczarowania. A jak masz wade to jednak musisz sie leczyc NIE u rodzinnego tylko u SPECJALISTY. Prosze jeszcze raz Dzialaj ,bo tego nikt za ciebie nie zrobi.Zycze Ci powodzenia . I kliknij jaka decyzje podjeles HEJ