Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników krwi

saper95

Rekomendowane odpowiedzi

Ht 44,3% ok Hb 15,8 g/dl ok E 5,21 * 10 do potęgi 12 ok L 9,96 * 10 do potęgi 9 ok białko 0 g% niemierzone PGluk 0mg% niemierzone Na+ 137 mmol/l ok k+ 4,6 mmol/l ok OB 0 mm/h niemierzone USR HBs HCV CzasKK 30,9 s ok czyli zdrowy

Witam wszystkich , od jakiegos czasu zle sie czuje okolo 2 miesiace byłem na badaniach oraz w spitalu zrobili mi gastroskopie, przeswietlenie płuc , usg brzucha 3 razy badana krew i mocz , tomografia głowy, badanie przez neurologa, ekg kilka razy , badanie holtera, także zrobiłem badania u laryngologa oraz zbadałem tarczyce , wszystkie wyniki dobre prócz nadżerek na żołądku przedstawie teraz jedne z badań krwi WBC 7,59 [3,8-10] RBC 5,29 [4,2-6] HGB 15,6 [14-18] HCT 42,4% [40-54] MCV 80,2 [80-99] MCH 29,6 [27-32] MCHC 36,9 [32-36] RDW-SD 12 [

Co to znaczy ,,źle się czuję?**---Czy na tej podstawie ma ktoś stwierdzić co ci jest?Nadżerki na żołądku wylecz u gastrologa.Należy stosować odpowiednie odżywianie,pić len.Może żywiłeś się na mieście kebabami,pizzami ,colą itp...zapoznaj się z odpowiednią dietą na żołądek i ją stosuj.Jest to kluczowa sprawa przy nadżerkach.Siemię lniane działa przeciwzapalnie oraz osłania powierzchnię śluzówki żołądka.2-3 razy dziennie zaparzyć jedną łyżkę siemienia w 1 szklance wody i pic ciepłe.Dieta: nic smażonego,tłustego,słodyczy,napojów gazowanych ,surowego..itp.

Tomografia nie może się mylić .....może się za to mylić lekarz który ją interpretuje .Ale gdyby tak miało być to nikt nigdy nie był by pewnien wyniku .Nie czepiaj się tylko przyjmij do wiadomości że nic nie masz w głowie .

Wszystkie wyniki masz ok więc jesli i ten wyjdzie dobrze to musisz szukać dalej albo odpuścić ,a zatoki są dobrze ?,nie miałeś jakiegoś niewyleczonego kataru ?Kręgosłup szyjny w porządku ?Jak stan psychiczny ?Może nerwy powodują te bóle ?

A gdzie ta głowa boli ?Cała czy z tyłu czy czoło ?Jesli masz nerwice lękowa to pół bóli możesz jej przpisać :)drugie pół musisz wyjaśnić .Dobrze że masz jutro badanie oka być może tam coś się dzieje i masz jakąś wadę np.astygmatyzm lub duże cisnienie w oku i stąd bóle .

Gość Studentt

Moje bóle są raz w jednym miejscu raz w drugim , tak sie przemieszcza i na dodatek jak nia ruszam na boki to mnie jakos w srodku boli :/, jeszcze możliwe ze mam jakiegos grzyba bo codziennie mam biegunke żółty nalot na języku i ból żołądka ale lekarze jakos bagatelizuja to

Wędrujące bóle są charakterystyczne dla tzw.bóli naczynioruchowych ale wątpię żebyś takowe miał.Co do grzyba to brałeś w niedalekim czasie jakiś antybiotyk ?Grzyby mamy wszyscy tylko w miernej ilości ,jesli mają pożywkę w przewodzie pokarmowym typu dużo cukru ,soków sztucznych słodzonych ,bądz po kuracji antybiotykiem mnożą się jak głupie i rzeczywiście moga nasilać dolegliwości .Pobierz jakiś probiotyk typu Trilac ,jest mnóstwo środków tego typu w aptece i tańszych i droższych .Ogranicz do zera cukier i wszystko słodzone ,jedz czosnek ku uciesze otoczenia .

Morfologia: WBC-6,3 LYMPH 25,5 NEUTH 61,8 MONO 11,2 EO 0,9 BASO 0,6 LYMPH 1,61 NEUTH 3,90 MONO 0,71 EO 0,06 BASO 0,04 RBC 5,49 HGB 17,3 HCT 48,2 MCV 87,8 MCH 31,5 MCHC 35,9 PLT 228 RDW-SD 38,8 RDW-CV 12,2 PDW 11,9 MPV 10,3 P-LCR 27,1 PCT 0,23 Rozmaz : Podzielone 66 Kwasochłonne 1 Limfocyty 31 Monocyty 2 OB : 2 Mocz: PH 8 Osad moczu: Nabłonki wielokątne: pojedyńcze Bakterie: nieliczne Erytrocyty świeże: pojedyncze Leukocyty: 1-2 Kryształy fosforanów bezpost : liczne

Witajcie, mozecie spojrzec na moje wyniki, czy naprawde jest sie czego bac? wszystko mam ok oprocz: neutrocyty%: 43,8 norma 50-70 monocyty% 11,5 norma1-10 bazocyty 0,02 norma 0,05-1,95 Dodam, ze bazocyty zawsze takie mi wychodza.... Jeszcze w poniedzialek tydzien temu jak bylam na izbie przyjec to neutrocyty wynosily 75%, czyli byl nadmiar...

Takie niewielkie odchylenia nie są brane pod uwagę .Rozmaz komputerowy w ogóle jest oceniany po macoszemu przez lekarzy .Bardziej dokładny jest rozmaz ręczny .Każda infekcja ,stres może zmieniać poziomy rodzaju krwinek białych .Mam też nadzieje że badanie było pobrane jak Bóg przykazał czyli na czczo .