Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w dołku, żołądka, przelewanie się

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Od kilku miesięcy miewam kołatania serca, uderzenia gorąca, trzęsie mnie, szczególnie wybudza mnie to w nocy. Melisa, ziołowe tabletki na uspokojenie nie pomagają. Leczyłam się na nadczynność tarczycy ale mam odstawione leki ponieważ wyniki się unormowały. 

Byłam u lekarza internisty który na podstawie rozmowy uznał, że to nerwica. Badania krwi w normie. 

Byłam również u kardiologa, echo serca prawidłowe, zrobiłam holtera w momencie gdy odczuwałam największe kołatania, puls 150, wyszły 2 epizody pojedyncze arytmii komorowej i nadkomorowej. Kardiolog powiedział że jest to w normie. Miałam brać 2 tygodnie propranolol aby uspokoić serce, pomógł mi. 

Doszły mi bóle żołądka. Dzisiaj w nocy się obudziłam po 3 oblana potem, serce mi waliło, ból, scisk w okolicach dołka, żołądka, czasami promieniujący do klatki piersiowej. Mam takie uczucie jak by coś tam było w dołku, taki dziwny posmak w buzi, jak by było mi niedobrze ale nawet jak próbuję to nie mogę zwymiotować. Do tego słuchać głośno jak mi się coś przelewa, burczy w okolicach dołka. Chwilami czuje jak by coś jeździło tam. Już raz to zgłaszałam lekarzowi i to nie jednemu każdy od razu że to nerwica. W sumie dzisiaj od nocy dalej mnie trzyma taki dyskomfort w żołądku, wypiłam już w nocy melisę i miętę. Czy ktoś z Was tak ma? Czy to faktycznie od nerwicy? Jeżeli tak czy coś na to stosujecie? 

Zrobię chyba prywatnie badania, USG brzucha gastroskopię, nie wiem na jakiej podstawie lekarz diagnozuje nerwicę bez żadnych badań.

Obawiam się ponieważ czytałam, że to może być również od serca, przed zawałem itp. nawet kiedyś w szpitalu leżała kobieta z babcią 34 lata, która 2 tygodnie bolał żołądek też lekarze twirdzili że to z nerwów a trafiła do szpitala ze stanem przedzawałowym.. Stąd też moje obawy. 

Byłam raz na sorze ponieważ obudziłam się o 5 rano z pulsem 170. W szpitalu też bez badań że to nerwica. Ale zrobili EKG wyszło prawidłowe i zrobili badania krwi które wyszły prawidłowe.