Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze serca codziennie z różnym nasileniem a beta-blokary i magnez

Gość żyrafa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie wiem dlaczego, choc moze chodzi o to ze zoladek trawi pokarm przez co organizm traktuje to jako mini wysilek i dlatego te mocniejsze skurcze? choc powinno to miec miejsce przy jedzeniu ciezkostrawnym... tak mi sie wydaje :) ale specjalista nie jestem
czesc Kasia spokojnie przejdzie mi za jakis czas jak psychike przestawie ze to tylko nerwica ale potrzebuje na to czasu. W sumie mieszkasz bardzo niedaleko mnie, ciesze sie moze sie nawet kiedys spotkamy i pogadamy sobie np przyjedziesz do chorzowskiego parku na klachy ze swoim dzidziusiem??? pozdrowienia
witam wszystkich. Mnie również dręczą podobne przypadłości. Zażywałam validol, propranolol, magnez i inne. Wszelkie dolegliwości ( co jakis czas pojawiały się nowe) były diagnozowane jako pochodzenia nerwowego. Od 3 miesięcy zażywam antydepresant, który o dziwo wyciszył mój umysł i lęki, a wówczas objawy somatyczne zmalały. Niektórych nie odczuwam wogóle. Wiem że tę walkę prowadzę cały czas i mam tylko nadzieję że nigdy już zły czas nie wróci.
MAm na imię Ania i jestem w 29 tygodniu ciązy od 2 miesięcy nie potrafię normalnie żyć!!!!@ miesiace temu lekrz do mnei zadzownił w nocy, ze mam szybko przyjeżdzać do niego po recepte na zastrzyki rozrzedzajace krrw bo grozi mi śmierć z powodu zatoru płucnego. Diagnostyka trwała 3 tygodnie i okaząło się wsyztskie te nerwy byly niepotrzebne bo podwyższone d- dimery u kobiet w ciązy do 2500 sa normą a ja maiąłm 1200 potem 1080. Jedank ten stan nieustajacych nerwów i braku przespanych nocy doprowadizł u mnei do arytmi komorowej. Mianowicie mam 14 600 surczów dodatkowych na dobę, w tym 16 par, 800 trigemini. Po tej diagnozie jeszcze się wsyztsko pogorszyło odczuwam każdy skurcz, nie umiem m normalnie żyć, boję się ,że umrę przy porodzie albo tuż po. Lekarze chcą żebym rodizłą naturalnie przy monitorowaniu serca- a ja się panicznie boję- Panicznie!!!!!!Nie umie żyć. Boję się ,że nie zobacze swojej córeczki!!!!!!! Ps. hormony tarczycy mam w normie tylko magnez ciut poniżej normy 1,78 gdzie norma od 1,8, choć moja Pani kardiolog mówi, że to norma laboratoryjna a kliniczna to 2,2- czy tylko to moze byc powodem mojej arytmii plus nery i ciąża? Suzou1981 Teraz zażywam wielkie dawki magnezu(6 tabletek dziennie) i jest mi lepiej po przesypiam normalnie noce, ale cąły czas ise boję. Czy ktos rodził z atką arytmią? Błagam o pomoc!