Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uderzenia gorąca, dreszcze, omdlenia i wymioty przy depresji poporodowej

ewa29

Rekomendowane odpowiedzi

Mam lat 30,pol roku po urodzeniu synka zaczely dziac sie ze mna dziwne rzeczy ,lekarz stwierdzil depresje poporodowa.Bralam fluoxetine ale po 3 miesiacach przestalam bo stwierdzilam ze mi przeszlo.Po 5 mies znowu sie zaczelo ale gorzej:dusznosci,uderzenia goraca,dreszcze omdlenia,wymioty biegunka,klucie w mostku,leki,a najgorsze bicie serca tak mocne ze w szpitalu 4 razy bylam, mialam ekg,holter,badania krwi,tarczyca-wszystko ok.Dostalam nowe leki i czuje sie lepiej ale nadal mam rozne ale lzejsze dolegliwosci jak napiecia miesni,drzenia ,leki nie wiem przed czym.Nie mam w tej chwili zadnego powodu do stresu.CZy moga to byc problemy z rzeszlosci? EWA
Jeśli badania są dobre to mogą być napady paniczno-lękowe, nerwisa. Wejdz na nasze forum o agorafobii i napadach lekowych i pocvzytaj posty może znajdziesz tam i swoje objawy ( wątek jest w najpopularniejszych). Wydaje mi sie że to jest nerwica. A jak jast z wychodzeniem? nie boisz sie wychodzić z domu? Pozdrawiam.
Gość KasiekTK
Ewciu mam wrażenie że opisałaś dokładnie moje dolegliwości ,ja jakieś pół roku temu znalazłam się w strasznym stanie dokładnie takim jak opisujesz, na dzień dzisiejszy jest lepiej dużo lepiej. Trafiłam do psychologa okazało się że mam nerwicę lękową z atakami paniczno lękowymi wiem to brzmi strasznie ale jakoś mi się udaje i jest coraz lepiej . U mnie zaczeło się to kilka lat temu ale objawy były niewielkie i rzadkie parę miesięcy temu przeżyłam horror, pomogła mi psychoterapia , książka Ewy foley *Jak zakochać się w życiu * i krople dr.bacha . Możesz o tym poczytać na necie. A i zapomniała bym najbardziej pomocne było dla mnie forum na które trafiłam i Ciebie też zapraszam , Nerwica tkwiąca w nas nasza walka i małe sukcesy* . Są tam wspaniali ludzie.