Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Panika w czasie napadów kłucia serca przy nerwicy serca

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 27 lat rok temu lekarz zdiagnolizowal u mnie nerwice serca nie uwierzylam i nadal doszukiwalam sie wszystkich chorob swiata,wszystko zaczelo sie od dziwnych boli posrodku klatki piersiowej,mocnego klucia z lewej strony w okolicach sreca.Oczywiscie pierwsze co mi przyszlo na mysl to Mam zewal umieram i tak zaczela sie moja pielgrzymka do lekarzy najpierw ogolny,potem kardiolog,endykrynolog,neurolog,laryngolg(mialam przy tym dziwne sciskania w gardle jak sie pozniej okazalo tez na tle nerwowym),szereg badan ktore nic nie wykazaly,to okropne jak normalny czlowiek przeistacza sie w hipohondryka ktory doszukuje sie wszystkieg i jest pewien ze ma chore serce tylko do tej pory nie znalazl jeszcze lekarza ktory by to odkryl.Leki ktore zazywam to Milocardin;Kalms;Aspargin i Validol bez ktorego nie wyjde z domu.Potrzebowalam wielu miesiecy zeby zmienic swoje myslenie ,do pewnego stopnia udalo mi sie ale strach pozostal i nic nie poradze ze jak zaczyna mnie kluc,sciskac ogarnia mnie panika.Kilka dni temu natknelam sie na wasze posty i swiadomosc ze nie jestem sama,ze sa inni ktorzy maja to samo i zyja z tym bardzo mi pomogla i podniosla na duchu.Pozdrawiam!