Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dławienie i osłabienie przy skurczach dodatkowych

Gość nunka29

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PanFleczer
ja mam takie zupelnie odjechane uczucie. Taki strzal - nagle nie moge nabrac powietrza do pluc :). Straszne odczucie ale na swoj sposob fajne :). A powiedzcie mnie, czy jest roznica w odczuwaniu skurczy komorowych/nadkomorowych? Z tego co pamietam na holterze wyszly tylko nadkomorowe...
Witam, mam problem. Od ponad roku mam dziwne bicia serca, opisze to tak- serce bije normalnie,po chwili jednak tak jakby staje na moment i uderza raz, dwa razy mocniej! I tak co kilka minut,nie mam juz sil, od tego robi mi sie strasznie goraco i jakby slabo,skierowali mnie na setki badan, stwierdzili skrocenie PQ i wypadanie platka zastawki mitralnej,ale przy tym nie powinno byc takich objawow jak moje;,(( Prosze o kontakt6502988
Witam wszystkich. Mam od 4 lat podobne objawy do opisanych przez Was. Mam uczucie stawania serca, które zaczyna się od dziwnej ciszy, potem lekka duszność, jasno w oczach a potem kołatanie od słabego do mocnego. Potem wszystko wraca do normy. Wczoraj jednak zemdlałem przy takich objawach. Mam dodatkowo bradykardię ok. 55 skurczów na minutę. Robiono mi po zemdleniu badania neurologiczne i nic nie wykryto. Miałem również ekg i usg serca oraz holter - bez rezultatów.
ja mam od okolo pol roku to samo...zaczne moze od poczatku. jeszcze nie dalej jak roku temu byle bardzo sprawnym ponad przecietnie nawet niz moi koledzy sprawnym chlopakiem. Treningi aikido po 6 godzin tygodniowo, treningi pilki noznej dwa razy w tygodniu plus mecz i czulem sie wspaniale pelen energii i zycia. Niestety rok temu wlasnie musialem zaczac prace ktora ani na jedno ani na drugie mi nie pozwala... *b* pracuje 24 godziny potem 48 wolne, na stacji paliw. Szczerze zaniedbalem sie przytylem 10 kg w ciagu pol roku. Pol roku temu mialem objaw jakby serce mi sie zatrzymalo, przestalo bic i nagle bardzo mocno zaczelo bic i szybko. Przy tym strach oczywiscie i lek przed smiercia...to dziwne uczucie. Czasami jakby nie zatrzymywalo sie tylko o cos obcieralo ::((( i od tamtego razu mam tak co jakis czas :( strasznie sie boje ze to cos powaznego. */b* Probowalem od nowa sportu ale po przebiegnieciu paru metrow czuje sie jakbym przebiegl kilometr, serce strasznie wali, bardzo szybko sie mecze...jestem przeciwienstwem siebie z roku temu ...co moga znaczyc takie objawy...4 miesiace temu przeszedlem angine ropnom moze to od niej...mialem ja precej i dlatego te objawy ktore nadal sie utrzymuja. Podczas anginy mialem takich napadow kilka w ciagu dnia...Prosze o pomoc chcialbym wrocic do poprzedniej sprawnosci brakuje mi tego...moze ktos wie co mi jest?/ale sie rozpisalem ;) pozdrawiam.