Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Laseroterapia naczyń wieńcowych

Gość Nitka

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem tylko to co usłyszałam w Faktach. Wykonuje się ją w Łodzi ,kilkanaście zabiegów kosztuje 300 zł, ale NFZ nie chce pokrywać kosztów. Laseroterapię wykonuje się przy bólach wieńcowych, powoduje ona przyrost( nie wiem jak to nazwać) nowych naczyń wieńcowych.Bóle podobno mijają.Nie mam niestety żadnych namiarów na ten gabinet a jestem tym tematem bardzo zainteresowana.
Gość valraben
Dzięki za informację ;-) Z tego co zdołałem się zorientować we własnym zakresie, to lekarze niechętnie chcą o tym mówić. Nie wiem, może się mylę, ale mam wrażenie, że cała służba zdrowia, tj. wykształcenie personelu oraz sprzęt jakim dysponują nastawione jest na tradycyjne, konwencjonalne metody leczenia. Na nowinki jeszcze przyjdzie czas. Nie wiele mówi się o laseroterapii, a o wszczepianiu komórek macieżystych to już w ogóle nikt nie chce nawet pary z gęby puścić. Ciekawi mnie, jakie są zalecenia/ przeciwwskazania do wykonania tego typu zabiegów (nie ukrywam, że bardzo mi zależy na tym). Zabiegi laseroterapii wykonuje się również w Katowicach, w Aninie, i pewnie jeszcze w innych miejscach....., trzeba by podzwonić, popytać, tylko nie zawsze chcą szczerze rozmawiać przez telefon :-( Pozdrawiam
Kiedyś dość dawno temu oglądałam film o wszczepianiu komórek macieżystych do serca, ale działanie ich nie było długotrwałe. Ta metoda nie jest jeszcze chyba dobrze opanowana. Nie wiem z którego roku był to film.Oglądałam go na kanale Discovery. Mi bardziej zależy na laseroterpi, bo mam wszczepione by-passy i wczesniej czy pózniej ten zabieg przydałaby mi się, zamiast powtórnej opracji. Nie wiem gdzie mam się dowiadywać, myślałam ,że tu na tym forum ktoś coś wie konkretnego. Pozdrawiam
Gość valraben
a czy rozmawiała Pani na ten temat - laseroterapii - z jakimś lekarzem, np. lekarzem pierwszego kontaktu, jakimś kardiologiem, kardiochirurgiem, który wykonywał Pani zabieg pomowstowania?? czy on/oni jest/są przychylny/i takiemu zabiegowi, tzn. zabiegowi laseroterapii??
Jeszcze nie pytałam,ale w sierpniu idę do kadiologa i spytam go czy coś wie na ten temat. Jak znam życie to nic nie będzie wiedział albo powie ,że to jeszcze nie sprawdzona metoda. Lekarze niechętnie udzielają takich informacji, niemniej zapytam. Jak będę coś wiedziała, napiszę. Pozdrawiam