Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Juz doprawdy nie wiem co mi jest. Robilem setki roznych badan i nic poza nadcisnieniem nie wyszlo. Ale nie wiadomo skad ono sie wzielo. Dzis w nocy serce bilo mi jak oszalale, czulem lekkie zawroty glowy i lekki bol glowy w okolicach karku. Co chwile chodzilem do ubikacji. Zreszta do tej pory caly czas tam chodze. Oddaje obydwie rzeczy. Zaraz sam wybiore sie do szpitala, bo mam takie szczescie, ze jak mam wizyte to akurat dobrze sie czuje. Tak tez bylo ostatnio. Ale dzis czuje sie bardzo zle. Jak wychodzilem po schodach to poczulem tak jakby ktos kamien na moim serce zawiesil. I caly czas czuje cos takiego jakby ktos trzymal moje serce w piesci i ja zaciskal. Dwa dni temu mialem robione echo serca i lekzrz powiedzial mi, ze mam zdrowy miesien serca, tylko minimalnie przecieka. Ale powiedzial, ze to akurat nie jest problem. Wiec gdzie jest priblem? Mial ktos z Was podobne objawy? Serdecznie pozdrawiam.
Czesc boner wiesz co ja mam tez nadcisnienie bardzo czesto kreci mi sie w glowie tysiace razy bylam u lekarza i on mi nie chce pomodz.On twierdzi ze to nerwica a to nie choroba wsciekla jestem na to wszystko mieszkam w Holandii niby taki kraj do przodu i wogole a medycyne maja 100 lat za murzunami wybieram sie do Polski na poczatku lipca i wiem ze tam bede mogla pojsc do lekarza i mi cos na to poradza bo sie poprostu wykanczam nie potrafie sobie z tym poradzic a mam 3 dzieci i chce byc ta kobieta co bylam kiedys pelna zycia a przez wysokie cisnienie i zle widzenie bo w oczach mi dziwnie nie potrafie spokojnie zyc.Boje sie bardzo czy ktos z was moze mi pomodz;)
Witam :) tak czytam o tycht woich objawach i mam takie same od 2 miesiecy boje sie wychodzic z domu ,robie rozne badania ,i nic a ja nadal sie zle czuje ,choruje rowniez na nadcisnienie ,i do tego mam usunieta tarczyce ,tez wszedzie szukam wiadomosci co moze mi dolegac bo lekarze sie nie kwapia ,mam skoki cisnienia ,zaslabniecia ,zawroty glowy puls skacze nawet do 140 na minute .w usg tarczycy wykazalo mi ze mam 2 guzki u lozone pozamostkowo moze u nie to jest przyczyna ? ale ponoc hormony badalam i niby sa ok .
do eli ....witaj elu ja podobnie trzepie wszystko co moge ,tez choruje na nadcisnienie ,i przebywam w irlandi a tu medycyna .....masakra ale robia mi badania i mowia ze jest ok a ja mam skoki cisnienia puls skacze zaslabniecia ,i zawroty glowy czuje sie okropnie i tez nie wiem gdzie sie udac na poczatku myslalam ze to jakis wirus ale to trwa juz jakies 2 miesiace .
Kochani ja od wczoraj mecze sie z nadcisnieniem. Przez caly tydzien mialam super 120/80 p.77 a jak przyszla zmiana pogody to moje cisnienie nagle zaczelo rosnąć wczoraj 140/87 p.90 ,a na wieczór 120/80 , dzis tez do poludnia 140/87,a teraz zaczeło spadac 130/80 , mam wypadanie płatka zastawki biore betaloc 0,25 ale zauwazylam ze to juz nie działa. Biore na uspokojenie ale to tez dziala przez 1h i koniec. Czuje sie dobrze , w ogóle głowa mnie nie boli, ale zaczynam sie mocno lękać i ja mierze to juz pod strachem ze bedzie wysokie. Zauwazylam ,ze puls mam 90 co nigdy mi sie nie zdarzało. Ja okropnie reaguje na zmiany pogody ale teraz to cisnienie mnie przeraza. Dziwne bo samopoczucie mam dobre ,zwykle glowa mnie boli ,a dzis nie .

witam. To co wszyscy opisujecie to typowa nerwica. Wszyscy macie nieświadome lęki nawet jeśli nie macie konkretnego powodu. Ja walczyłam z tym rok. Byłam przebadana z gory na dół przez kardiologa neurologa i nawet psychiatrę. Nic.... Aż w koncu trafiłam na modlitwę wstawienniczą do Gliwic. Trzy osoby pomodliły sie nade mną a potem nad moim kolegą. I do dzis mamy spokój (juz 3 lata). Mówili ze często podłoże takich zaburzeń ma związek z wachadelkiem wrozkami znachorami horoskopami itp. Pomyślcie czy każdy z was nie mial kiedyś styczności z takimi niebezpiecznymi zdarzeniami. Ja uwiezylam ze to nie jest dobre bo faktycznie miałam problem od momentu stycznosci z panią ktora kręciła wahadelkiem.