Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki na nerwicę z silnymi atakami fobii w ciąży

nuna34

Rekomendowane odpowiedzi

Od 12 lat choruje na nerwice z silnymi napadami fobii boje sie zostać sama w domu ,nigdzie nie wychodze bo zaraz mam stany omdlewania.Przez 11 lat brałam Afobam,teraz od roku jestem na Zomirenie żadnej poprawy jestem jak wrak.Od 3 miesiecy jestem w ciąży lekow nie mogłam w żaden sposob odstawić przeraza mnie to że gdy ja siegam po tabletke dzidziuś niestety też to zażywa.
cześć.witam cię serdecznie.Jestem tutaj pierwszy raz na forum.Mam ten sam problem co ty a mianowicie leczę depresję i nerwicę od ponad 10 lat-oczywiście z przerwami-pierwsza ciąża.Obecnie mam 8 letniego synka i planuję zajśc w drugą ciążę.Przez te wszystkie lata brałam lek o nazwie bioxetin.Od pół roku brałam seroxat który odstawiłam 1,5 miesiąca temu.I teraz nie wiem czy wszystko wraca na nowo bo od dwóch tygodni jest cięzko czy też to efekt odstawienia leku.Nie wiem co mam robić ,jak pomyslę że znowu będe musiała wrócić do leku i go brać przez kilka miesięcy to odechciewa mi się wszystkiego.Ale z drugiej strony jak mam przechodzić tę ciążę tak jak poprzednią ze wszystkomi objawami depresji i nerwicy to może zaczekać?nie nie dam chyba rady to pragnienie drugiego dziecka jest tak silne że przewyższa chyba wszystko.Mój lekarz powiedział mi że najważniejsze są trzy cztery miesiące bez leków.Nie wiem napisz mi czy lekarz ci kazał odstawić leki czy możesz brać.Ja czytałam na forach że dziewczyny biorą leki przez całą ciążę i rodzą zdrowe dzieci.Chyba wszysko w rekach Boga.Napisz proszę jak będziesz miała ochotę.
DZIEWCZYNY!!!! mam ten sam problem chce zajsc w ciaze ale z nerwica mi trudno tez ralam leki ale odstawilam bo myslalamz e w ciazy jestem a tu nic...prosze odezwijcie sie na moje gg podaje nr 22170462 CHCIALABYM POROZMAWIAC nuna gratuluje odwagi napisz jak ciaza? jak dzidzius... nie martw sie bedzie zdrowe blagam napiszcie kobiety bo choc boimy sie roznych rzeczy lek jest jeden czekam