Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa i tłumienie złych emocji

Gość teresa27

Rekomendowane odpowiedzi

Gość teresa27
Witam.ja narazie jestem wygraną w walce z lękami.nie pamietam od kiedy-ale od minimum 10 lat mam leki.od roku wiem ze to nerwica lękowa.zaczęło sie w styczniu tamtego roku,kiedy to mój ojciec miał zawał-teraz jest ok,ale wtedy wszystko bylo na mojej glowie-zalatwianie badan specjal.szpitala kardiol.Za bardzo wczulam sie i wszystkie obawy taty wbijaly sie we mnie jak rzep psiego ogona.kazdy sygnal erki,w mojej glowie widnial jako kolejny zawal u taty.zaczęlam badac sobie cisnienie i tętno po 20 razy na dzien.jesli cos nie bylo podrecznikowe zaczynalam wymyslac ze to u mnie nastapi zawal,udar ,ze zasnę i sie nie obudze.w lipcu pewnego dnia poczulam jak serce zaczyna mi szybko bic-zmierzylam puls-110,po 5 minutach 150.kazalam bratu dzwonic po pogotowie.przyjechalo po 15 minutach-lekarz chirurg-na szczescie byl zaje. . .odrazu pelen wywiad dlaczego co i jak.czemu tyle razy mierze to cisnienie,czemu boje sie sygnalu pogot.Powiedzial ze mam odrazu isc do swojego lekarz i do psychologa.mam bardzo fajnego swojego lekarz ktory lubi miec wszystko zrobione-badania i wyniki,zadnych gdybań.byl kardiolog-wszysko idealne-ekg,echo serca,holter.diagnoza NERWICA LĘKOWA.Citabax przez 4 miesiace,psycholg przez 4 miesiace i od grudnia jest ok.NIE DAJCIE SIE ZNAJDZCIE DOBREGO PSYCHOLOGA JAK NIE TEN TO INNY.ja zawsze tłumilam w sobie zle emocje,mysli dziwne i sie nazbieralo.ale teraz mowie NIE-wszystko opowiadam mezowi,rodzinie-przede wszystkim płacz pomaga mi zeby mysli staly sie jasne.NIE TŁUMCIE W SOBIE ZŁYCH EMOCJI-KRZYCZCIE,PŁACZCIE MI POMOGŁO.POZDRAWIAM
Teresa nie stresuj sie tym co pisze ta Ikjsh. ona chyba nie ma nerwicy więc olej to . Tu kazdy moze pisać i co chce nikt nikomu nic nie bedzie narzucał. Moze być i 100 wątków a ty pisz po to tu jesteśmy ,zeby poczytać i wspomóc. Pozdrawiam. W najpopularniejszych jest fajny wątek Nerwica tkwiąca w nas ...... super dziewczyny. drugi wątek Napady paniczno lękowe z agorafobią tylko nie ma go w najpopularniejszych zatem szukaj az znajdziesz pozdrawiam