Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Diagnostyka nadciśnienia tętniczego po jednym badaniu

Gość Bartek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imie Bartek i mam 21 lat. od pewnego czasu nurtuje mnie pewne pytanie. otoz 9 miesiecy temu. lekarz rodzinny, a raczej pierszego kontyaktu. przepisal mi lekki na nadcisnienie vivacet 2,5mg reaz dziennie rano. Po jednym pomiarze ktore wynosilo 150/89 z czego zylem w strasznym stresie, palilem jeden za drugim papieros z powodu penwych problemow. czasami mierze soebie cisnienie. mam 120/67 110/60 120/72 zawsze takie. czasmi tez mam np 137/82 ale to jak duzo pale i zyje w stresie. i uswiadamiam sobie ze lekarz przepisal mi lekki na nadcisnienie. po jednorazowym badaniu, czy ja w ogole jje mam. co powninem zrobic? Pomocy
No naprwno LEkarz nie powinnie był Ci przpisywac leku po 1 badaniu- albo sam monitoruj swojej ciśnienie w ciagu dnia, albo poproś najlepije o holtera ciśnieniowego i bedzie wsyztsko jasne. Po co niepotrzebnie truć się lekami:)
Twój problem to także palenie,to znaczbnie pogarsza stan,sądzę że metoda leczenia polem magnetycznym pomoże ci w pozbyciu się jednego i drugiego problemu-paląc sam dobijasz swój organizm.Możesz zapoznać się z moim blogiem http://magnetoterapia.wa.pl/ -ja od kilku lat nie wydaję nawet złowtówki na lekarstwa dzięki temu że opanowałem metodę leczenia polem magnetycznym wszystkich dolegliwości/mam 58 lat /