Gość Pan W Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Witam! Powiedzcie mnie, co bedzie skuteczne do uzupelnienia brakow tych pierwiastkow? Jakies dodatkowe zmiany w diecie? Wiem ze farmakologia odpada, bo zwiazki zawierajace magnez i potas bardzo slabo sie wchlaniaja - nie piszcie ze nie. Pozdrawiam i zycze zdrowia! Pan W Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Emi Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Jeśli chodzi o magnez to : - pestki dyni, migdały i orzeszki nerkowca; - orzechy laskowe, ziemne i włoskie; - szpinak i produkty sojowe; - groch, fasola i soczewica; - ryby morskie i kraby; - banany; - wołowina, wieprzowina, szynka; - ziemniaki; - parówki, serdelki, kurczak. A jeśli chodzi o potas to: Zapotrzebowanie dzienne na POTAS wynosi 3500mg-18000mg. W 100g kiwi jest 247mg, w100g nasion słonecznika 429mg,w 200g czarnych porzeczek672mg,w 150g jabłku 147mg,w 50g bułce kajzerce 58mg,w 50g grahamce 119mg,w 200g bananie 498mg,w 100g kiszonej kapusty 211mg,w jajku 59mg,w got marchwi(250g) 705mg.BARDZO DUŻO JEST W SUSZ. MORELACH w 100g aż 1666mg. Życzę zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Anula Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Formy chelatowe tak żle się nie wchłaniają:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pan W Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Uff Anula wlewow mnie raczej nikt nie bedzie robil, bo potas mam na dolnym progu :). Emi, bardzo dziekuje za odpowiedz :), na pewno sie mnie przyda! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Emi Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Nie ma sprawy, powodzenia :)) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Anula Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Ale ja nie móię o wlewach tylko tabletkach firmy Solgar na przykład:)ja jestem w ciazy i od 3 miezsięcy mam magnez na dolnej granicy biorąc olbezymie dawki magnezu, gdy brałam takie same dawki innego magnez spadał.............dziecię i macica wsysya wszytsko ze mnie....i mam nadzieję stą moja arytmia:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kiepska sprawa Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 *Witam! Powiedzcie mnie, co bedzie skuteczne do uzupelnienia brakow tych pierwiastkow? Jakies dodatkowe zmiany w diecie? Wiem ze farmakologia odpada, bo zwiazki zawierajace magnez i potas bardzo slabo sie wchlaniaja - nie piszcie ze nie. * Ja to łykam i nie widze u siebie niedoborów tego.Dodam że z tabletek nie bardzo ma sie co wchłaniać jak tam prawie nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość asdf Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Chlorek magnezu! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi