Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, napady zimna i zawroty głowy a nerwica

kmmoda14

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Moze ktos spotkał się z podobnymi objawami,czekam na opinie. Często pojawia się u mnie uczucie duszenia i trzyma mnie to kilka godzin,nasila się gdy próbuję nabrać powietrza albo zacznę ziewać. Próbuję wtedy się położyć,bo przy tym pojawiaja się osłabienie i zawroty głowy. gDY SIĘ POŁOZE JEST NIECO LEPIEJ,ALE TYLKO GDY POŁOŻĘ SIĘ NA PLECACH,GDY LEŻĘ NA BOKU,JEST TYLKO GORZEJ. Gdy duszenie przechodzi zaczyna się dalszy koszmar. Nagły napad zimna i nic nie pomaga,mogę się okryć nawet dwoma kołdrami,tak mną czepie z zimna.Po kilku godzinach męczenia,zimno przechodzi ale wszystko zaczyna mnie boleć,kości i mięśnie.Dostaję gorączkę. Po takiej nocce rano wstaje i jestem jeszcze lekko osłabiona ale później jest ok. Już mnie to strasznie męczy,nie mogę już normalnie funkcjonować. Czekam na rady. Zastanawiam się czy to nerwica czy moze coś innego? A życie ostatnio mnie nie oszczędza więc kto wie?
Witajcie! Mam taki problem u siebie niby podobny jak i powyższe ale dochodzi parę rzeczy do tego i uznałam ze w tym miejscu coś napisze. Otóż, nie dawno odczuwam właśnie napady zimnych rak, nie mogę je dogrzać , nie zmieniają co prawda koloru ale są zimne podobnie jak nogi. Serce kołacze , czasami wychodzę na powietrze by oddychać spokojnie , nie raz tez poty na mnie wychodzą, czuje ze serce kołacze jak głupie, i jeszcze dziwny objaw którego nigdy nie odczuwałam - zimny język , mam wrażenie jak bym miała buzi miętowy cukierek , który cały czas mnie mrozi. Cóż to może być???Mam nadzieje ze ktoś mi pomrze!!