Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, zmęczenie, osłabienie, skoki ciśnienia i wysoki puls a nerwica

Gość marlena21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Ja również miałam podobne objawy: przedziwne ataki, w których łacznie występowały: skok ciśnienia i pulsu, robiło mi się złabi, zawroty głowy, uczucie że zaraz zemdleję albo umrę, rozmazywane obrazu, drętwienia. Zrobiłam stek badań za które zapłaciłam 4tys, bo lekarze w przychodni nie bardzo mieli ochote się mną zając i wmawiali nerwicę, wyszło mi pcos, zapalenie tarczycy(hormony w normie więc nie do leczenia) i hiperinsulinizm który doprowadzał do tychże własnie napadów hipoglikemii.

Piszę czyli żyję .... jeszcze. :-) Szukam w internecie dlaczego jestem taki słaby mimo dobrego ciśnienia tj. 125/85 puls 74. Niby dobre a ja do ... do niczego. Mam już stety/niestety +64 lat ale moim zdaniem to żadna wymówka. Są przecież dużo starsi i cieszący się dobrą kondycją, dobrym (?) zdrowiem. ........ o już mi chyba przechodzi to kończę pisanie. Takie huśtawki mam coraz częściej. Znajomy mówi, że dobrze to już było. Limit wyczerpany. Pozdrawiam.

W dniu 1.12.2012 o 12:51, qbens1981 napisał:

Kazdy pisze tu o objawach a moze ktos poda jak z nich wyszedl - Marlena poradzilas sobie z problemem ?

Witam miałam podobne problemy jak wy do tego doszedł kręgosłup lędźwiowy. Przeszłam wszystkich lekarzy a na końcu poszłam do psychiatry, okazało się że ból kręgosłupa plus ból głowy i prawie wszystkie obiawy wyżej wymienione np.jak wstałam za szybko bicie serca szybkie ,słabo się robiło i zaraz mało nie zemdlam. To nerwica lękowa 😮 byłam w szoku co jaka nerwica. Ale nie stety wytłumaczyli mi o co chodzi i wszystko się zgadza podobne objawy można mieć przy początku depresji.

Nie chciałam brać leków ale dostałam najsłabszy jaki jest i małą dawkę i biorę od roku i jest suuuper. 

Sertragen 50 mg 1 raz dziennie.

Na początku brałam przez pół roku na noc bo silne skutki uboczne ale nie oddałam. Się i teraz biorę rano 1 i mam spokój że wszystkim :) 

przerabiałem różne problemy zdrowotne,w tym poważne.

i najbardziej podoba mi się i zgadzam się z odpowiedzią "gość enya"

na temat Magnezu

często wysokie tetno jest z nim powiązane, a magnez jest raczej bezpieczny i większośc ma niedobory ,  stres go szybko wypłukuje, podobnie kawa i alkohol

często przy problemach z tarczycą występują zaburzenia tętna, sa wtedy niedobory wielu witamin i minerałów

sam miałem  tetno 120 przez 4h w nocy bez powodu przez kilka dni z rzedu, co pól roku takie akcje. wtedy jest silny lęk oczywiście i strach, żaden lekarz nie wiedział od czego i co na to. robiłem ekg dla pewności i było ok/ warto sprawdzić /

wysyłają Cie wtedy do psychiatry lol

poczytałem dużo, kupiłem magnez/ slow mag/ , zaczałem brać i b. szybko pomógł i problem się skonczył i nie wrócił już 🙂 ( brałem potem jeszcze pare m-cy, więc m-c spokojnie można raczej brać)

Magnez to minerał serca, ale i uspokaja nerwy.(również witaminy z grupy B)

Witam, borykam się z tym samym problemem co moi przedmówcy. Od około 10/12 lat dopiero teraz do mnie dotarło że nie jestem sam z tym problemem. Badałem się wiele razy i wszystko w normie krew, serce itd Także jak większość osób komentujących ja również zostałem wysłany do psychiatry i zobaczymy czy pomoże. Jest to tak męczące a ja z tym żyje już tyle lat masakra. Jeśli komuś udało się to wyleczyć i już normalnie funkcjonuje proszę o jakieś rady. Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrówka przede wszystkim.