Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia i blok p-k, zmęczenie

Zyx

Rekomendowane odpowiedzi

Mam to samo, od 3 tyg kolacze mi serce i już nie mam siły z tym żyć, tak to miałem kolatania sporadycznie nawet 2 razy na tydzień lub np 4 razy na miesiąc a teraz codziennie, i to jak w zegarku mija godzina 12 po południu i zaczyna się rano spokój wieczorem to samo, też mam stwierdzony blok przedsionkowo komorowy II stopnia i nie ma na to leków, jedynie stymulator zwany rozrusznikiem, ale lekarze powiedzili mi że jestem za młody na rozrusznik, byłem u wielu lekarzy nikt nie jest w stanie mi pomóc, leków nie można przyjmować typu beta -bloker bo kolatania i bloki się nasilają jeszcze bardziej więc też jestem w kropce,ale zbadaj sobie koniecznie bezdech senny bo mu podobno od tego się to nabyło, leczyłem się maszyna cepap i było lepiej maszynę sprzedałem  co żałuję, bo może wrócił mi bezdech który bardzo obciąża serce i dlatego może kolacze, tak mi powiedzieli lekarze a miałem bezdech w stopniu najcięższym. Też nie mam pomysłu co dalej robić nauczyłem się już trochę z tym żyć, ale to uczucie jak mi serce przeskakuje już doprowadza mnie do szału

Ja mam 31 lat też przez przypadek wyszedl mi w EKG blok lewego pęczka Hisa i tak samo lekarz powiedział że nie ma na to lekarstwa tylko trzeba leczyć przyczynę bloku i ja znaleźć. Więc badania robię i w moim przypadku prawdopodobnie blok jest wynikiem przechodzonej grypy lub covid i blok zrobił się po infekcji taki skutek uboczny. I codziennie mierze sobie tętno i czasem mam arytmię ale lekarz powiedział że niewielka ale martwię się co z tym dalej. Prawdopodobnie mam zapalenie mięśnia sercowego po infekcji i z tad ten blok. Nigdy wcześniej nie miałam problemów z sercem. Życzę zdrówka 

Ooo to sytuacja podobna do mojej. Tez przypadkowo dowiedziałam się na EKG, ze mam blok lewej odnogi pęczka Hisa, echo okej.. zmagam sie od 2 lat ze skurczami dodatkowymi i dwa lata temu bloku nie było. I Tez usłyszałam ze blok może być po grypie itp ale nie przechodziłam żadnej infekcji jakoś ciężko, zwykły katar itp i nie wiem czy szukać dalej przyczyny sama bo nawet nie wiem co badać. Zrobiłam sobie narazie tylko badania tarczycy i czekam na wyniki