Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rzucenie palenia z elektronicznym papierosem

Gość Medik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ktoś już może używał elektronicznych papierosów? Jakie mają działanie? Poważnie zastanawiam się nad używaniem ich, bo na mnie już nic nie działa, żadne tabletki, silna wola, nic. Myślałem o takim modelu http://www.sprytnysklep.pl/Produkt/263/elektroniczny_papieros_milano. Ktoś może coś podobnego stosował? Jakie efekty?

Tak jak i ty próbowałem rzucić palenie w różny sposób i z różnymi elementami pomocniczymi i wszystko to spełzło na niczym. Któregoś razu na spotkaniu rodzinnym zarekomendowano mi papierosa elektronicznego, spróbowałem go i po informacjach, iż zawartość nikotyny będę mógł sam sobie dobierać, zacząłem go używać. Należy zaznaczyć, iż wewnętrznie byłem zdopingowany do całkowitego odrzucenia palenia w głównej mierze ze względu na zdrowie a i efekt finansowy też miał nie małe znaczenie. Dzisiaj po 1,5 roku nie palę i nie używam już e-papierosa. Postępowałem w następujący sposób: zaczynałem od płynu o zawartości nikotyny 24 mg/ml, po miesiącu do dawki dolewałem taką sama część płynu bazowego oczywiście bez nikotyny z dodatkiem kilku kropli mięty. Tą czynność powtarzałem aż do momentu kiedy do papierosa wlewałem płyn bazowy bez nikotyny z dodatkiem 5-6 kropli mięty i takiego papierosa ciągałem sobie przez 4-5 miesięcy. W moim przypadku po całym tym okresie, który trwał ok. 1,5 roku organizm został odzwyczajony od nikotyny niemalże całkowicie i dym papierosowy zaczął mi śmierdzieć.

No u mnie to tak nie zdziałało. Też byłam zmotywowana a jednak elektroniczny papieros nie poskutkował. PO za tym nie wiem co one mają w sobie ale czułam się tragicznie i nie chodzi mi o zmianę stężenia nikotyny, bo wcześniej już rzucałam i wiem jak to jest. Tutaj objawy były zupełnie inne, duszności, nasilenie kaszlu. Ale duszności były najgorsze