Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mocne kłucie serca i wysoki puls a stres

Gość wini

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu zastanawiam się co mi jest. Mam 20 lat, co jakiś czas odczuwam mocne kłucie serca, puls mam zazwyczaj podwyższony (ponad 101), ciśnienie zawyżone. Nie mam żadnych lęków, jednak często odczuwam stres, więc może to jedynie skutki stresu? Moje życie jest aktywne, jeśli nic nie robię, wściekam się, że marnuję czas. Nie umiem już tego zmienić. Mam też częste problemy z temperaturą. Gdy jest zimno, często odczuwam nagły przypływ ciepła, a gdy jest ciepło, często jest mi zimno.
Gość Marcin24
Witam, klucie w sercu prawdopodobnie będzie od stresu...a ile wazysz??czy jestes otyły?jesli masz wysokie cisnienie to idz do lekarza zeby Ci przepisal leki nadcisnieniowe, np Vivace. Sam biore i mam dobre cisnienie. Radzilbym isc do kardiologa, bo te skoki temperatury moga byc przez krązenie krwi, a lęków nie musisz mieć, żeby mieć objawy nerwicy, puls podwyzszony to normalne przy nerwicy czy stresie jak i klucie w sercu, ale idz do kardiologa zeby Ci zrobil badania i sprawdzil czy nie masz problemow z krązeniem. Pozdrawiam Marcin