Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mocne bicie serca, duszność i nierówne oddychanie

Gość AstralStyleRevival

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sowa i Puchacz

Witajcie moi drodzy. Trafiłam tutaj, gdyż od od kilku dni mam wymieniane przez Was objawy i ostro się one nasilają. Zaczęło się od bezsenności (bez widocznej przyczyny), potem oczywiście doszło wyczerpanie, brak apetytu, mocne bicie serca z niemiarowym oddechem i czasem (gdy się czymś na prawdę zdenerwuję, przejmę) takie jakby spazmy, nie wiem jak to nazwać. Niekontrolowane, szybkie skurcze (czy może silne drżenie) mięśni tułowia, zwłaszcza brzucha. Dodatkowo jestem wciąż zmęczona, przewrażliwiona. Problemy z koncentracją i pamięcią, zdarza mi się nawet zapomnieć wątek, który aktualnie ciągnęłam. Byłam leczona psychiatrycznie ale odstawiłam psychotropy wcześniej niż to zalecano i sobie poradziłam bez nich świetnie, bo uwierzyłam w siebie i pomogli mi przyjaciele. Pamiętajcie, że mózg jest narzędziem naszej świadomości i, mimo że to cholernie trudne, to jest możliwa kontrola nad nim. Zaczęłam się martwić no to co - wujek google. I co się okazało? Około połowa nerwic i depresji jest wywołana niedoborem magnezu, jednak nie jest leczona w ten sposób, gdyż to tanie. Stres wypłukuje z organizmu magnez i potas, które mogą być odpowiedzialne za Wasze objawy. A więc moja rada - spróbujcie uzupełnić suplementy. Zalecana dzienna dawka magnezu to ok 300mg (dobrze przyswaja się z białkiem zwierzęcym i w środowisku kwaśnym, jest wypłukiwany przez prochy, alkohol, kawę, stres, dużą ilość błonnika, wapna i fosforanów) a potasu - 2,5 - 3,5g (ogólnie dość dobrze przyswajalny). Nie chce mi się więcej pisać. Wujek google poratuje. Ale mam nadzieję, że chociaż jednej osobie uratowałam portfel ;) Życzę zdrówka