Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie ścisku w przełyku i plecach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Mój problem jest jak dla mnie dość dziwny. Trudno mi to opisać. Jak mnie to dopada to czuje jak by mnie ktoś ścisnął za przełyk i tył pleców wzdłuż kręgosłupa, szczególnie w okolicy łopatek a w gardle czuje ból. Ogólnie mnie to przeraża i boli. Proszę o jakieś informacje jeśli ktoś wie co to może być. Mam 20 lat i nie pamiętam kiedy to się zaczęło. Występuje to co jakiś czas. Pozdrawiam
Gość anulka89
Na to forum trafiłam przypadkiem ale widzę że ludzie tutaj chętnie służą swoją radą i doświadczeniami. Dodam jeszcze że od 1.5 roku nie pale a wcześniej jak paliłam to miałam duszności, kaszlałam i miałam mocny katar. Taki lekki katar mam nadal. Nie wychodze nigdzie bez chusteczek bo żeby troszkę ale sie z nosa leje codziennie. Miesiąc po rzuceniu palenia miałam robione badania płuc i wyszły dobrze. Więc myślę że to nie od płuc ale może od serca? Nie raz mnie złapie ból w sercu że nie mogę zaczerpnąć powietrza i sie zaczynam denerwować przez co sie jeszcze bardziej nakręcam z tym bólem. A jak do tego jeszcze dochodzi ten ból uciskowy o którym pisałam wyżej to już naprawde nie wiem co ze sobą robić! Kiedyś były chyba częstsze i budziłam się z tym bólem w nocy na pół przytomna i myślałam że zaraz umre. Siedząc teraz przy komputerze też odczuwam troche ten ucisk ale to może dlatego że o tym myśle... Czasem mam też bóle głowy z niewiadomych powodów i od 2 klasy gimnazjum siadając do nauki po chwili zasypiam (niezależnie od pory dnia). Teraz jestem na studiach zaocznych to jest trochę inaczej bo nikt ode mnie nie wymaga że mam coś się na następny dzień nauczyć czy coś przygotować tylko uczę się kiedy mam na to ochotę. I muszę przyznać że znacznie lepiej się czuje z takim systemem i nawet tak nie zasypiam ale potrzebuje dużo czasu żeby przyswoić sobie jakąś wiedzę. W podstawówce miałam świadectwa z paskiem i jeszcze w 1 gimnazjum siedziałam do 1 w nocy i lubiłam się uczyć ale w 2 kl to sie zmieniło. Został tylko zapał do nauki i zasypianie. To samo w liceum ale tam już nie miałam takich dobrych ocen jak w gimnazjum (ze średniej 4.5 w gimnazjum spadłam na ok 3 ale poziom był już trochę wyższy). Może ktoś też wie czym może być spowodowana ta senność. Czasami to mi się wogóle wydaje że mnie to wszystko boli po trochu... Może ktoś mi coś poradzi. Bardzo proszę