Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Magi_89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój problem zaczoł się ponad miesiąc temu. Będąc w pracy zasłabłam, zaczeło mi się kręcić w głowie serce waliło mi jak opentane, zwolniłam się w ten dzień z pracy bo bym nie wytrzymała tym bardziej że mam bezpośredni kontakt z klientem. Pojechałam na pogotowie tam zrobili mi ekg zmierzyli cisnienie zadawali pytania. W ekg nic po za tym że mam przyśpieszone tetntno nie wyszło.Ale lekarz powiedział że moge je robić 20 razy a dopiero za 21 coś może wyjść. Ciśnienie wynośiło wtedy 150/90 puls 147. Zapisano mi leki na obniżenie ciśnienia które mi nie pomogły ciśnienie cały czas miałam wysoki tak samo było z tetntnem. Zaczełam chodzić od lekarza do lekarza szukając pomocy.Każdy leczył mnie czymś innym co w moim przypadku w ogóle nie pomagało, poprostu żaden z tych leków nie działa w moim organizmie. Teraz w ogóle zaczął sie koszmar. !! Nie moge jeżdzić żadnym sirodkiem komunikacyjnym, nie mogę robić zakupów w markecie, nawet wyjście z domu sprawia mi problem bo od razu robi mi się słabo. Sztywnieją mi mięśnie robi mi się gorąco w klatce piersiowej cieżko mi się oddycha (a nie dość tego mam astmę,) a gdy to odpuszcza robie się jak by cała z waty, przy tym serce wali mi jak opentane. Mam dopiero 19 lat i boje się że to w ogóle mi nie przejdzie. Mam zwolnienie lekarskie od tamtej pory. Boję się powrotu do pracy , tego że to się naśili że coś sie stanie. że wszyscy ludzi będą to widzieć. jak wspomnałam mam bezpośredni kontakt z klientem jestm kasjerką w mały markecie w którym jest 5 kas, boję się tego że gdy to się stanie na kasie nie bedzie mnie miał kto zastąpić. proszę o porady i opinie. Pozdrawiam.
Witaj to moze byc nerwica serca . miałam podobne objawy . mam nerwice serca i lękową juz 8lat . wiem z czym sie borykasz ! musisz koniecznie zrobić echo serca i bedzie wiadomo co ci dokladnie dolega! cisnieni tez mam wysokie jak mam lęki, dostalam betaloc zok od kardiologa bardzo mi pomógl , kołatania ustąpiły . mialam tez echo serca i wykryto wypadanie płatka zastawki mitralnej i mam ksiazkowe objawy tej wady ! wlasnie przy niej są kołatania z napadami lęku! wiec idz na echo serca bedzie wiedziala co sie dzieje i lekarz bedzie mógl jednoznacznie postawić diagnoze ! bo w tej chwili to bedziesz sobie wmawiala rózne choroby i lęki sie nasilą ,że z domu nie wyjdziesz . Mialam takie same objawy jak ty, szywnialy mi miesnie i wiele innych objawow nie dających mi normalnie funkcjonować . Przez 3 miesiace nie wychodzilam z domu to byl koszmar !!! wiec działaj póki jeszcze cię ta nerwica nie wykonczyla na dobre!! bo w tej chwili nikt ci nie pomoże , bedziesz latała po lekarzach a kazdy bedzie swoje mówil i leki wciskał ....prosze cie idz na echo serca bedziesz spokojna po tym badaniu , wszystko ci wyjdzie w badaniu czy cos sie złego dzieje czy wszystko okey.... jak nie pojdziesz bedziesz sie meczyla miesiącami a nawet latami ... dodatkowo musisz zrobić badanie hormonów tarczycy , krwi i moczu.pozdrawiam
Echo serca miała już robione wyszło mi że mam zaburzenia relaksacyjne lewej komory pod postacią fuzji e i a jako następstwo spoczynkowej tachykardi. kardiolog przpisał mi wtedy Ispoptin SR 120 mg najpierw miałam brać jedną tabletke rano a gdy to nie pomoże zwiekszyc dawke do 2 rano i wieczorem. Zwiekszyłam i dalej nie pomaga. Może i serce troche sie uspokiło. bo moje tento nawet w spoczynku wynosiło 130- 140, po tych lekarstwach spadło do 100-110 ale to i tak dalej jest dużo.