Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia serca i napadowe migotanie przedsionków

ikarus

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo prosze o pomoc. Od kilku lat mam bardzo szybkie bicie serca biore od kilku lat leki ale nic mi nie pomagaja. W stanie spoczynku nawet po zazyciu lakow mam ok 120 uderzen na minute. Czasem mam takie dziwne uczucie jakbym miala zapchana cala kletke piersiowa i ciezko zlapac mi pelen oddech. Mam rowniez wysoki cholestrol a zaznaczam ze nie jem zadnych tlustych potraw, zdrowo sie odzywiam, mam rowniez ruch ( duzo spacerow i silownia). Oczywiscie lekarze badaja moje tetno ale przepisuja mi kolejne lekarstwa ktore nic nie daja. Mialam robionego holtera i ekg ale nic nie wykryto. Chcialabym zaplanowac ciaze ale boje sie ze wzgledu na dziecko no i na mnie. Bardzo prosze o pomoc.Mam 26 lat
Witam. Musisz zarejestrować na holterze to szybkie tętno. Zdaje sobie sprawę że może to być trudne,ale niestety niezbędne do właściwego zdiagnozowania. Bardzo możliwe że jest to częstoskurcz. Jeśli tak polecam wizytę u profesora Walczaka. pozdrawiam
iza to nie potrzebny jest holter tylko w czasie tego ataku bicja serca wykonaj EKG.U mnie na holterze przez 3 lata nic nie wykazało bo nie było w ty czasie ataku mjalem atak w tym czasie wykonano EKG i wszystko sie wyjaśniło. Mjałem takie skierowanie do bylejakiego ośrotka aby w tymczasie ataku zrobić EKG.Udoło się i dopiero stwierdzono co mi jest.
Dziekuje wszytskim za pomoc, zapomnialam wspomniec ze wydaje mi sie ze to jest tez cos zwiazane z zylami, czesto lapia mnie skurcze lydek w nocy najczesciej i jak wchodze po schodach (nawet 15 schodow) to strasznie bola mnie lydki trwa to chwile i mi przechodzi, tak jest za kazdym razem kiedy wchodze. Moze to cos z krazeniem, moze od wysokiego cholesterolu:( dzieki za pomoc pozdrawiam
Witam po wakacjach. Byłam nad morzem, pogoda wspaniała ale nie mogłam zażywać *kąpieli słonecznych* gdyż dostałam uczulenie (najprawdopodobniej w związku z zażywanym Acenocumarolem). Minęło 6 m-cy od ablacji i 3 m-c względnego spokoju. 26.08 mam kontrolnego Holtera. Myślę, że serce już jest podgojone. Teraz muszę tylko zaklepać we wrześniu konsutację u dr Kożlika. Mam nadzieję, że dowiem się już jakiś konkretów. Pozdrawiam.

Niestety, nie należę do szczęśliwców. Przy kolejnej ablacji doszło do powikłań i ta metoda leczenie jest już nie dla mnie. Kardiolog powiedział, że mam *strzaskaną całą elektrykę*. Jednakże namawiam do szybkich decyzji jeśli chodzi o ablacje, gdyż im częściej i dłużej mamy napady tym bardziej stwarzamy sobie nowe drogi przewodzenia. Życzę dużo, dużo i dużo zdrowia w nowym 2015 r.