Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle serca nasilające się pod wpływem stresu

Argino

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 23 (Kamil) lata i od jakis 7-8 lat miewam bole serca. (Przy wzroscie 175cm waze 73 kilo). Jestem dosyc wysportowany i co dziwne serce raczej nigdy nie bolalo mnie np przy robieniu pompek (a robie okolo 500 dzennie), Zuwazylem ze podczas stresu bole sa czestsze. Ja niestety jakos na stres zawsze bylem podatny (od dziecka tak mam). Ciekawi mnie wiec czy te bole moga rzeczywiscie bys spowodowane tylko stresem? Niestety do tej pory bagatelizowalem ten problem. Aha powiedzcie mi jakie badania robi sie wlasnie kiedy boli serce bo ja na tym wogole sie nie znam
Gość lek. med. dr Sarid
Najlepiej skierowac sie do lekarza pierwszego kontaktu i opisac mu swoje dolegliwosci. Ja nie jestem w stanie zrobic Ci badania fizykalnego przez internet. Mozesz miec chorobe wiencowa ale dusznosc bolesna. Lekarz skieruje Cie ne EKG i NA EKG wysilkowe, wtedy po interpretacji zapisu EKG postawi diagnoze. Co moge Ci doradzic? Hmmmmm.....Najlepiej bedzie jak od razu udasz sie do lekarza. A z lekow? Jesli nie jestes uczulony na salicylany to moesz profilajtycznie kupic sobie ASPIRYNE PRo. Lek ten zapobiega agregacji plytek krwi(zapobiega zakrzepom). PAMIETAJ NIE MOZESZ BYC UCZULONY NA SALICYLANY!!!!!!!!!!!