Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 21 lat, od ok. roku cierpię na poranne bóle głowy, przemijające po ok. 10 minutach. W ciągu dnia czuję wyraźne osłabienie, zaburzenia koncentracji i pamięci, towarzyszą w/w objawom zawroty głowy o lekkim nasileniu. Wspomniane bóle są nieznaczne, jednak podczas *zapracowanych, ciężkich* dni gdy nie mam czasu odpocząć, (wydaje się z braku jedzenia) pojawiają się bóle o porażającej dla mnie sile. Oba symptomy są typu pulsacyjnego, czyli dość dokładnie mogę stwierdzić pulsacyjne bóle w okolicach płatów ciemieniowych. Studiuję medycynę, do tego czasu brałem pod uwagę nerwicę lub stany depresyjne, podobnie twierdzi mój lekarz. Od pewnego jednak momentu zastanawiam się nad TK mózgu, w najbliższym czasie odwiedzę klinikę w celu zrobienia badań. Proszę jednak o liczne wypowiedzi na ten temat. (jeśli chodzi o mój styl życia: zdecydowanie w biegu, dużo kawy, nieregularne odżywianie się, ciągły stres, aktywny) Wyniki krwi zrobione dawniej lecz nie wykazały patologii, cukier i ciśnienie w normie.
Witam miałam takie same objawy poszłam do lekarza zrobiłam badania a tym także badanie kręgosłupa wyszło mi ze mam całkowite spłaszczenie lordozy szyjnej wiec to wszystko przez to lekarz zalecił mi ćwiczenia żeby przeszły bule głowy i zawroty pomogło i tylko tyle mógł dla mnie zrobić pozdrawiam

Częstą przyczyną jest ponoć tarczyca, warto by było się zbadać. U mnie jak miałem nadciśnienie to też rano wstawałem z bólem głowy, bardziej zmęczony niż przed snem. Leki na nadciśnienie biorę od kilku lat, obecnie przerzuciłem się na dironorm i jak na razie problemy z bólami głowy ustały.