Skocz do zawartości
kardiolo.pl

ECHO serca pod narkozą u niemowlęcia

Gość Karolina_S

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karolina_S
PROSZĘ O PILNĄ ODPOWIEDŹ : *Kochani właśnie dzwonili do mnie ze szpitala i prosili o zgodę na badanie echo serca pod narkozą.Twierdzą że to jest konieczne aby mogli podjąć decyzje co do dalszego leczenia ale ja sie waham ponieważ po ostatnim takim badaniu Adaś trafił pod respirator nie musze od razu udzielać odpowiedzi ale mam sie zastanowić a ja naprawde nie wiem, boję sie tym bardziej że lekarz mówi ze te badanie jest bardzo ryzykowne dla Adasia.Czy maxie już inf o jakiejs konsultacji co mówią inni lekarze to dla mnie wazne.Proszę mi coć napisać na gg to mój nr 11320190* Adaś ma 7 miesięcy, Wrodzoną wadę serca pod postacią przełożenia wielkich pni tętniczych, zwężenia odpływu lewej komory oraz jest niewydolny oddechowo. Mały Adaś urodził się 13 września 2008 roku z wada serca TGA i LVOTO.pIERWSZWE DWA MIESIĄCE SWOJEGO ŻYCIA SPEDZIŁ W czdz w warszawie.Wrócił do domku,ale nie na długo.Podczas badania kontrolnego wykryto u niego zapalenie wsierdzia,Adaś był w stanie zagrożenia życia.nia 29 listopada został podłączony do respiratora,dnia 3 marca przeszedł zabieg tracheostomii.Po krótkim czasie doszło do zapalenia płuc wtedy do niedwydolności płuc i zakrzepicy żyły głównej górnej. Obecnie od kilku dni oddycha samodzielnie bez pomocy respiratora. Prosze o odpowiedź tutaj, bądź na naszym forum www.podaruj-zycie.com.pl/forum , lub bezpośrednio na forum Adasia: http://www.podaruj-zycie.com.pl/forum/viewtopic.php?t=186&postdays=0&postorder=asc&start=0 serdecznie pozdraiwam, Karolina Grupa Inicjatywna Podaruj Życie