Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Spadek ciśnienia i tętna, szum w uszach i uczucie zimna w głowie

lovicub

Rekomendowane odpowiedzi

Witmam wszystkich, opisze tutaj cos co zdarzylo mi sie pierwszy raz, i nie wiem czy to ma mnie martwic... Wstalem zaspany z lozka aby skozystac z lazienki, przyznam ze zrobilem to szybciej niz zwykle, po dotarciu na miejsce odczulem wyrazni spadek pulsu. Wyraznie czulem uderzenia serca, przypuszczam ze najdluzsza przerwa trwala ok 2 sekundy. Byly to mocne uderzenia. Przestraszylem sie, uderzylem sie lekko w klatke piersiowa, podskoczylem, zeby cokolwiek zrobic - przyspieszyc puls. Po chwili puls wrocil do normy. Troche nie ta sytuacja oslabila i wrocilem do pokoju. Po chwili w uszach zaczelo mi szumiec, straszny szum, po chwili szum zanikl ale pojawilo sie piszczenie, w tym samym czasie poczulem jakby ktos oblal moja glowe chlodna woda. Po 1,5 minuty wszystko wrocilo do normy. Pierwszy raz cos takiego mam i bardzo mnie to przestraszylo... Jeszcze podam pare informacji: Mam 18 lat, nadcisnienie krwi (Tak twierdzi moj lekarz, Dzisiaj 138/88 puls 78 ) Lekow nie biore, bo jeszcze musze zrobic pare badan (EKG echo serca nerki przebadane, i wsz. ok) Nie wiem czy mam sie martwic tym co sie zdarzylo... Pozdrawiam

Tez mam coś takiego ale nie rano tylko zawsze po godzinie 14.30... ciekawa zagadka to jest.. i ogólne osłabienie, mocny ból głowy, szum w uszach, wogole co chwyce w ręce to rozpier*ole albo zrzuce albo kopne.. musze sie polozyc bo nie mam siły dalej funkcjonować. po obudzeniu jeszcze gorzej..jeszcze mniej mam siły niż przed spaniem..nie wiem co to do cholery jest ale bardzo mi sie to nie podoba! Czasami serce bije mi normalnie a za chwile szybciej i to trwa pare sekund. Czasami mam 70 uderzeń serca w minute, a chwilę później 78,80, itp..