Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i utrata przytomności

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałam zapytać czy ktoś miał podobne objawy-raz straciłam przytomnosc,potem pojawiły sie zawroty głowy,trafiłam do internisty który skierował mnie do neurologa ten zrobił badan eeg tetnice okołogłowe krew usg jamy brzusznej-natomiast badana były ok ale zawroty głowy utrzymuja sie z wiekszym lub mniejszym nasilenem nadal, mam tendencje do nadcis. biore tritracea ciagle, neurolog twierdzi ze z punktu widzenia neurologicznego jest ok-ale ct głowy nie wykonał, stwierdził ze mogą miec wpływ na to objawy gastrczne albo chore zatoki-wprawdzie około sie kilku miesiecy temu ze na rtg zatok miałam torbiel retencyjną-po 10 dniowej kuracji antybiotykiem liczyłam ze jest ok ale nadal mam zahwiana równowagi, jesli ktos cos moze podpowiedziec bede wdziezna-chodze od lekarza do lekarza i ciagle czuje sie źle :( czy jeśli eeg wyszło ok to mam rozumiec ze jest to wystarczajace zapewnienie ze ct głowy jest zbędne?
eeg i ct to dwie różne rzeczy troche:) ct powie czy masz ew guzy itd, choc mnie lekarz powiedział, że od tomografii dużo lepszy jest rezonans bo po pierwsze znacznie dokładniejszy (oprócz guzów wykrywa mnóstwo innych rzeczy) a po drugie mniej szkodliwy dla zdrowia. Ale jeśli masz problem z zatokami to moze to nawrót z ich strony, może wizyta u laryngologa pomoże? pozdrawiam:)
dziękuję :) już sama nie wiem z czym ten problem jest związany, dziwi mnie teraz także postawa neurologa który nie proponuje dokładniejszych badań, może na swój koszt je wykonam?! ale i tak skierowanie muszę mieć :/ czyli mogą mieć wpływ ewent.problemy z zatokami na równowagę-laryngolog twierdzi,ze opisywane przeze mnie objawy tzn. tak jakbym * nie trzymała pionu* a nie *wirujący świat** wskazują ze to nie zaburzenia błędnika?!
Klucha dobrze mowi...ale ja bym koniecznie zrobila na Twoim miejscu MRI,czyli rezonans.uspokoisz sie.CO DO ZAWROTOW GLOWY TO WIEM CO PRZECHODZISZ.NIECH CI INTERNISTA PRZEPISZE BETASERC ! nie koliduje z lekami i POMAGA,ale dopiero po ok 2 mies.jakbys chciala pogadac to mail moj rickymartin@vp.pl
Gość sylwia
droga jolu mój znajomy też miał podobne do ciebie objawy zawroty głowy i przy tym tracił przytomność nieraz trwało to nawet do dwóch godzin.Chodził po lekarzach robił wszelki badania na głowę i było wszystko w porządku a nawet podejrzewali go nawet o choroby układu trawiennego lub że jest uczulony na jakiś składnik pokarmowy.To nie to -niestety. Pewnego razu wybrał sie do kardiologa i okazało się że ma problemy z błędnikiem!kazała mu przejść prosto przed siebie z wyciągniętymi rękami do przodu i przy tym zamknąć oczy, szedł wtedy jak pijany.Tylko że miał kiedyś uszkodzone ucho tzn.bolało go a teraz prawie nie słyszy i ponoć że zaczęło się to od tego. Wiesz nie wiem czy to da ci jakąś wskazówkę ale życzę Ci powodzenia.