Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Częstoskurcz nadkomorowy a komorowy

Gość kkk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aneta7615
Witam serdecznie.Dwa tyg.temu mój 8-letni synek zasłabł w szkole ,myślałam ,że to grypa żołądkowa bo młodszy syn ostatnio ją przechodził .Myliłam się Serce waliło mu strasznie pojechaliśmy do lekarza ,który szybko skierował nas do szpitala.Przyjęto nas bardzo szybko.Po wszystkim dr.powiedziała nam ,że to bez wątpienia był częstoskurz nadkomorowy.Jego tętno wynosiło 200 udało się opanować bez leków .Nigdy wcześniej nie miałam pojęcia o takiej chorobie i nie zdawałam sobie sprawy z powagi sytuacji.Czytam wasze doświadczenia i jestem załamana.Cały czas boję się ,że znów zadzwoni telefon ze szkoły z ta samą wiadomością.Ale też mam nadzieję że to był pierwszy i ostatni raz.Holter wykazał wydłużone qtc.Nie bardzo wiem co to znaczy prosiła bym o podpowiedz .Dr. mi powiedziała,że dużo dzieci trafia do nich z pierwszym częstoskurczem i na tym koniec .Czy rzeczywiście tak może być?
czesc;mam czestoskurcz nadkomorowy dawno sie nie odzywalam ostatnio nie mam lekko czuje sie fatalnie nie spie bo ciagle slysze bicie swego serca mam dziwne udezenia w gardle tak naprawde to nawet nie umiem tego dokladnie opisac czuje jak serce mi prazyspiesza a za chwile zwalnia jestem ciagle zmeczona i rozdrazniona nie radze juz sobie moze wyda sie to komus dziwne ale mecze sie nawet wtedy gdy wykonuje najprostrze prace w kuchni.prosze o odp.