Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Plama na języku i cierpnąca ręka

Gość Tomasz

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm serdecznie! od okolo 9 miesiecy mialem na jezyku plamke o srednicy ok 5mm. plama jest jasniejsza, (poprostu czysty jezyk) nie piecze nie wyglada jak jakies zapalenie, doslownie nic, poprostu jest. jednak od niecalego tygodnia plamka sie powieksza i teraz ma dobre 2cm srednicy... co to moze byc? drugi problem to cierpnaca prawa reka od ok 2 miesiecy dreczy mnie prawa reka! raz czaami 2 razy na dzien cierpnie mi reka! nie jest to bolesne lub oslabiajace dla reki, najzwyklem czuje ze cierpnie jednak nic wiecej sie nie dzieje. nigdy nie chorowalem, jedyna stale dolegliwosci to dusznosci w klatce piersiowej ale zadkie czasami nic mi nie jest pol roku a potem miewam ucucie dusznosci podobne do *sciskania w srodku klatki piersiowej*. i ostatnie... kiedy sie poce to natychmiast pojawia sie u mnie uczucie swedzenia czasami wrecz bolesnego nie do zniesienia na ramionach i tlowiu wtedy musze szybko sie ochlodzic np zdejmujac bluze/koszulke ta dolegliwosc od ok 5 lat jednak nasilila sie zeszlego lata:/ jesli wiecie co mi dolega prosze piszcze. Tomek.

Nie słuchaj nikogo i zrób sobie badania na boreliozę w obu klasach IgM i IgG testem Western Blot. Jak Ci ktoś będzie radził test Elisa bo jest tańszy to też go nie słuchaj. Mimo różnych informacji na temat Elisa te testy bardzo często dają fałszywe wyniki i nie ma sensu ich robić, a poza tym wykrywają przeciwciała globalnie tzn., czy w ogóle są we krwi, a testy WB pokazują, czy organizm produkuje przeciwciała i jakie. W Lublinie w znanej prywatnej lecznicy na *L* zrobisz testy WB za 80zł za klasę. Pani może Cię namawiać na Elisa najpierw i twierdzić, że nie ma sensu robić od razu WB - nie słuchaj! I tak wrócisz zrobić WB bo Elisa może wyjść fałszywie ujemna. Ludzie tak naprawdę, nie zdają sobie sprawy czym jest borelioza. Zatrważające jest to, że lekarze zakaźnicy nie zdają sobie z tego sprawy. A nawet jak wiedzą jak poważna jest to choroba to ignorują pacjenta, nie chcą leczyć tej choroby, najprawdopodobniej dlatego, że nie umią, nie radzą sobie z nią. Rozmawiałem z kilkoma lekarzami internistami, którzy jakby jednym głosem twierdzą, że zakaźnicy w szpitalach to tylko chcą leczyć WZW i gruźlicę. A może to i dobrze bo jak biorą się za boreliozę to krzywdzą bardziej pacjenta leczeniem przez 2 tygodnie jednym antybiotykiem. Jest to trudna do wyleczenia choroba, ale nie jest to nieosiągalne. Trzeba tylko trafić na lekarza, który się na tym zna. Zna porządnie! Jest kilku w Polsce. Amerykanie ze zrzeszenia ILADS uważają, że borelioza to najpoważniejsza choroba po AIDS. Mają chyba rację ponieważ atakuje jakie tylko narządy chce i kiedy chce. Bakteria bez przeszkód porusza się po całym organizmie przechodząc nawet barierę krew - mózg. Choroba może dawać objawy kardiologiczne, neurologiczne, objawy chorobowe zaburzeń czynności ruchu i jakie tylko jeszcze chcesz! Dobrze Ci radzę zrób test bo jeśli jesteś chory to im szybciej podejmiesz leczenie tym lepiej. Wiem, że minęło dwa lata od twojego postu, ale może zaglądasz tu jeszcze czasem. Jeśli będziesz miał jakieś pytania to napisz tutaj i podaj mail*a to odezwę się i pomogę. Pozdrawiam! Tomek