Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nieprzyjemny zapach z ust

Gość Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! Mam pewien niezbyt mily problem :/ kiedy oddycham pojawia sie zapach (niezbyt mily) okropny!!!! jes tak silny ze to az nieprawdopodobne :/ niesamowite !!! nieweim co robic :/ moze ktos tutaj mi pomoze :/ jakies tabletki czy cos niewiem bardzo prosze o pomoc
Gość Kiepska sprawa
Przypuszczalnie to może być z powodu zatrucia.pasożytów i innych drobnoustrojów,gnicia w przewodzie pokarmowym itp..Radzę zastosować zdrową dietę np. tą: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 i zrobić sobie solidną lewatywę.Ewentualnie zamiast tej diety głodówka.Oczywiście radzę sie upewnić czy nie ma przeciwskazań.A czy zażywasz napoje słodzone podejrzanymi substancjami?Poza tym radzę sprawdzić plomby.
Hmmm opowoem to od poczadku !!!!!!!! a wic tak poszedlem do lekarza 2 miesiace temu z tym problemem :/ lekarz wyslal mnie do laryngologa a on nastepnie na rendgen zatok gdzie okazalo sie ze mam rope (myslalem ze to przesto) po 3 tygodniowym leczeni poszedlem na kontrole gdzie okazalo sie ze nic juz niema i ze jestem zdrowy !! ale nadal cos mam w gardle i zapach niezniknol :/ !!!! poszedlem do innego laryngologa ktory zlecil mi tomografir glowy ktorej eynik mam odebrac w piatek:/ ale ja jestem pewien ze to nie przez zatoki bo ustami tez mi sie ciezej oddycha uciska mnie cos w mostku i mam staraszna zgage :/ do tego ciagle mi sie odbija i tak jak bym mial cos w slinie jakas substancje :/
Gość estetykausmiechu

Do powstawania nieprzyjemnego zapachu z ust przyczyniają się zazwyczaj problemy gastryczne, laryngologiczne lub stomatologiczne. W tym trzecim przypadku wszelkie zaniedbania higieniczne w jamie ustnej prowadzą do powstania tej uciążliwości. W kamieniu nazębnym, nalocie na języku oraz ubytkach próchniczych występują bakterie beztlenowe. W procesie ich metabolizmu powstają związki siarki dopowiadające za przykry zapach z ust. Aby pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z ust, należy w pierwszej kolejności udać się do stomatologa. Będzie mógł on stwierdzić, w jakim stanie znajduje się uzębienie i wykluczyć ewentualne przyczyny związaną z chorobami jamy ustnej.

Witam mam 20 lat i od okolo 10 lat mam problemy z nieswiezym oddechem lecz ostatnio problem ten stał sie mega dotkliwy.. rano jak wstaje to nie moge zniesc tego nieprzyjemnego smaku w ustach, myje zeby 4x w ciagu dnia lecz po 10 minutach smród dalej powraca... niemam kataru, osadu na jezyku, bylem dzis u lekarza i przypisal mi cos takiego fluconarde tabletki n+ ipp tabletki (i tu nie moge sie rozczytac) n14? jak myslicie co moze byc przyczyną i czy te leki są w stanie pomoc?

Dostałeś od lekarza lek przeciwgrzybiczy i Ipp czyli neutralizujący kwas zołądkowy .Nie mam pojęcia co to jest n+ ,jak wykupisz to się pochwal bo jestem ciekawa .Zapach odczuwany w ustach może być tylko albo z zatok albo migdały albo jakaś przepuklina przełyku albo żołądek .Nic innego nie wymyślisz .

Widać ,że lekarz sam nie wie,bo dał ci lek przeciwgrzybiczy i na żołądek.Czy robiłeś wymaz z jamy ustnej?Jeśli są grzyby,to przez ok.2 miesiące nie można jeść nic , co zawiera cukier, mąkę albo drożdże[wino,słodycze,chleb,makaron].Słodkie jest pożywką dla rozwoju grzybów.Zamiast chleba jedz kanapki z wafli ryżowych.Może też być ,że żołądek źle pracuje i to,co w nim jest zalega i gnije i to tak śmierdzi.Więc chyba byłaby dobra dieta lekkostrawna.A posiłki nieobfite.Propolisowe krople warto spróbować-dezynfekują i zabijają niekróre bakterie i grzyby.I żołądek też leczą .POczytaj o propolisie.

Problem z zapachem z ust należy konsultować z lekarzem. Najpierw stomatologiem. Zawsze możesz stosować płyn do płukania kilka razy dziennie. Może nie jest to rozwiązanie idealne, ale zawsze coś. Mi poleciła dentystka płyn Denta Fresh. Długo utrzymuje się przyjemny zapach.

Gość Aleksnadra

Nieprzyjemny zapach z ust moze wynikac z nagromadzania sie bakterii w tylnej czesci jezyka. Tak bylo np. w moim przypadku. Pomogla mi wizyta u stomatologa. Tytaj mozecie sobie poczytac wiecej na temat halitozy dbajousmiech.pl/halitoza-przyczyny-objawy-leczenie/. Dowiecie sie o innych przyczynach powstawania brzydkiego zapachu z ust.