Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tachykardia u ciężarnej

Gość Małgosia

Rekomendowane odpowiedzi

witaj Małgosiu chyba może być ciśnienie,ja co prawda urodziłam 17 lat temu i też miałam podobne ciśnienie,chcę zaznaczyć że w ciąży dużo przytyłam więc to też mogło być przyczyną sporego ciśnienia,na twoim miejscu poszłabym do lekarza prowadzącego,i zapytała o cisnienie.A co do (kiepskiej sprawy to nie martw się nim bo dla mnie przepraszam za wyrażenie ale to IDIOTA w tamtym roku też na forum pisał ludziom takie rzeczy że dziwię się że go nikt nie zablokował).Życzę powodzenia.
dziewczyny ja rodzylam 24 lata temu terz lekarze radzili ciaze usunac bo nieprzezyje mialam silne kolatania serca urodzilam zdrowa i madra curke jest na studijach bardzo uzdolniona wlada piecioma jezykami biegle.Rodzilam naturalnie gdy bylam w 8 miesiacu ciazy to te kolatania serca unormowalysie bo zaczelo bic serduszko dziecka i mi pomagalo a przy dziszejszej medeycinie niema obaw prosze niemordujcie dzieci one wam wynagrodza i bog pomoze,a ja po tylu latach nadal mam kolatania serrca i jeszcze doszla choroba rak piersi.Przeszlam 4 operacije i jeszcze zyje WOLA BOSKA nieznamy przyszlosci niestety.
Witaj, każde kołatania w ciąży należy sprawdzić. U mnie też to się zaczęło ok.5-6 miesiąca ciśnienia, tj. tachykardie i skoki ciśnienia. Okazało się, że od urodzenia (swojego) cierpię na AVNRT (11 lat leczono mnie na astmę). Holter niczego nie wykazał, ani zwykłe EKG. Radziłabym skonsultować się z dobrym kardiologiem. Z moim schorzeniem można rodzić tylko przez CC, poród dołem mógłby się skończyć niewesoło. Pamiętaj o tym, że każde schorzenie jest inne i wymaga innego podejścia do sprawy. Życzę spokojnej końcówki ciąży i pomyślnego rozwiązania! Sama mam 2 letnią, zdrową jak rybka córkę, więc głowa do góry!!